Η Κυριακή των Βαΐων στη Σαντορίνη

14:17 9/4/2023 - Πηγή: dogma

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας η Κυριακή των Βαΐων. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. π. Νικόλαο Σιγάλα (Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως) και Πρεσβ. π. Κυριάκο Καραμολέγκο και τους Ιεροδιακόνους π. Χαράλαμπο Σαλίβερο και π. Ευάγγελο Πρέκα.

Ο

Ποιμενάρχης της πολυνησιακής Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην αγομένη εορτή και στα θεολογικά μηνύματα που πηγάζουν από αυτήν. Ευχήθηκε δε σε όλους να ζήσουν πνευματικά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ώστε να φθάσουν στην λαμπροφόρο ημέρα της Αναστάσεως.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας του Εμπορείου κ.κ. Νικόλαος Σιγάλας και Θεοδόσιος Φουστέρης.Μεταξύ των πιστών ήσαν ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και λοιποί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως και οι υποψήφιοι Βουλευτές της Ν.Δ. για το Νομό Κυκλάδων κα. Δέσποινα Πρίνια και κ. Μάρκος Καφούρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκαν στους πιστούς οι κλάδοι των βαΐων προς ευλογία αυτών.

The post Η Κυριακή των Βαΐων στη Σαντορίνη appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή, Βαΐων, Σαντορίνη,kyriaki, vaΐon, santorini