Η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και η Πρώτη του Νέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

22:01 1/1/2024 - Πηγή: dogma

Η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Επισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας εορτάστηκαν πανηγυρικά και με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς χθες Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ενώ σήμερα το πρωί 1η Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος προέστη στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την

Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

Ακολούθως στις 11:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τελέστηκε η Δοξολογία για το Νέο Έτος στην οποία Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια τόσο της Θείας Λειτουργίας, όσο και της Δοξολογίας για την έλευση της νέας χρονιάς, αναγνώστηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος επί τη 1η του Νέου Έτους, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό: από την Δοξολογία για το Νέο Έτος ΕΔΩ,

από την Ακολουθία του Εσπερινού ΕΔΩ,

και από την Θεία Λειτουργία ΕΔΩ.

The post Η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και η Πρώτη του Νέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλου Βασιλείου, Πρώτη, Νέου Έτους, Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ΦΩΤΟ,megalou vasileiou, proti, neou etous, iera mitropoli peiraios foto