Φθιώτιδος Συμεών: «Κατασκήνωση ειρήνης και αγάπης για τα παιδιά από την Ουκρανία»
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δέκα βασικές κατασκηνωτικοί περίοδοι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.
Από τις 15 Ιουνίου έως και σήμερα εκατοντάδες παιδιά, όλων των ηλικιών, φιλοξενήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά, αθλητικά, ψυχαγωγικά, οικολογικά, μουσικά, πολιτιστικά, ενημερωτικά, πνευματικά και λατρευτικά προγράμματα του Κέντρου.
Με ένα απίστευτο ρεκόρ συμμετοχής παιδιών από όλη την Φθιώτιδα αλλά
Όλα τα προγράμματα ήταν αφιερωμένα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Η ιστορία και τα διδάγματά της έγιναν για τα παιδιά παιχνίδι, διάλογος, προβληματισμός και σκέψη, στοχασμός, καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και αφορμή προσευχής και ελπίδας.
Όλο το καλοκαίρι η συνεχής παρουσία του ίδιου του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Κατασκήνωση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να συζητήσουν με τον πνευματικό τους πατέρα, να ανοίξουν την καρδιά τους, να μοιραστούν σκέψεις, απορίες, παράπονα, αμφιβολίες.
Κοντά στα παιδιά συνεχώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Διευθυντής Νεότητος π. Κωνσταντίνος Βάγιας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής π. Χρήστος Τσιλοφύτης, η τριμελής Διοικητική Επιτροπή με τον π. Βασίλειο Καραμέρη, τον π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη και τον π. Ιωάννη Ελευθερίου, οι πατέρες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Παναγιώτης Σερέτης και π. Δημήτριος Νασόπουλος, ο επιμελητής του περιβάλλοντος χώρου π. Δημήτριος Σκαρλάτος, ο Διευθυντής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ και όλοι οι δάσκαλοι του Ωδείου, το νοσηλευτικό προσωπικό της Κατασκήνωσης με επικεφαλής την κ. Κυβέλου Ευαγγελία, και φυσικά ένα μεγάλο εθελοντικό προσωπικό από την Κοινωνική Λειτουργό μέχρι τον τελευταίο πολύτιμο συνεργάτη.
Ο κ. Συμεών δεν έπαψε συνεχώς να τονίζει στα παιδιά: «το Κατασκηνωτικό μας Κέντρο είναι το σπίτι σας, είναι η οικογένεια του Χριστού, μέσα στην οποία ζείτε την εν Χριστώ αγάπη και ελευθερία, μαθητεύετε στην κοινωνικότητα, στην συνεργασία, στο μοίρασμα, στην αδελφοσύνη. Η κατασκήνωση φανερώνει την αξία του αδελφού, την αξία του πλησίον, την αξία της κοινής ζωής».
Τα κατασκηνωτικά προγράμματα όμως της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος δεν σταματούν εδώ.
Την Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινάει ένα νέο μεγάλο κατασκηνωτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πρώτιστα πνευματικό περιεχόμενο.
Δεκάδες πονεμένα και πληγωμένα ορθόδοξα παιδιά από διάφορες βομβαρδισμένες περιοχές της Ουκρανίας, θα καταφθάσουν οδικώς την Δευτέρα στο Καινούργιο Λοκρίδος, όπου θα τα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς.
Τα παιδιά θα μείνουν στην αγκαλιά της φθιωτικής Εκκλησίας μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα αγγλικά, στα ουκρανικά και στα ελληνικά.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα και της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Συμεών εξέφρασε την συγκίνησή του καθώς αυτή η κατασκηνωτική περίοδος, όπως δήλωσε, «θα καταστήσει το Κατασκηνωτικό Κέντρο σε μία ζεστή αγκαλιά ειρήνης και αγάπης».
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
The post Φθιώτιδος Συμεών: «Κατασκήνωση ειρήνης και αγάπης για τα παιδιά από την Ουκρανία» appeared first on Dogma.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτό είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας
- Κρήτη: Μετά τον καβγά, πήδηξε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε
- Κρήτη: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 50χρονο που καταπλακώθηκε από δέντρο
- Βόλος: Πατέρας πήγε σε πάρτι γενεθλίων και χτύπησε την κόρη του!
- Στοχοποιούν Τζαβάρα, Παυλόπουλο και …Μαραντζίδη!
- Kίμωλος: Θησαυρός από ασήμι
- Ανθή Βούλγαρη: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του Κοινωνία Ώρα Mega – Aυτός είναι ο λόγος
- Γι' αυτό αναβλήθηκε η πρεμιέρα του Κοινωνία Ώρα Mega...
- Λαμία: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται 20χρονη που γέννησε με κορoνοϊό
- ΕΠΙΣΤΗΜΗ- Πιο κοντά στην απάντηση αν υπάρχει ζωή στο διάστημα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις dogma
- Ποιοι ήταν οι Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης «οι εν Κύπρω» που τιμώνται στις 20 Αυγούστου
- Σήμερα 20 Αυγούστου τιμάται ο Άγιος Θεοχάρης: Ο Νεαπολίτης, από τη Μικρά Ασία
- Γιατί δεν χρησιμοποιείται λευκός οίνος στη Θεία Κοινωνία
- Φθιώτιδος Συμεών: «Κατασκήνωση ειρήνης και αγάπης για τα παιδιά από την Ουκρανία»
- Επίσκεψη νέου Γενικού Προξένου της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σήμερα, 20 Αυγούστου, εορτάζει ο Άγιος Λούκιος ο βουλευτής

- Τελευταία Νέα dogma
- Φθιώτιδος Συμεών: «Κατασκήνωση ειρήνης και αγάπης για τα παιδιά από την Ουκρανία»
- Επίσκεψη νέου Γενικού Προξένου της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σήμερα, 20 Αυγούστου, εορτάζει ο Άγιος Λούκιος ο βουλευτής
- Γιατί δεν χρησιμοποιείται λευκός οίνος στη Θεία Κοινωνία
- Ποιοι ήταν οι Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης «οι εν Κύπρω» που τιμώνται στις 20 Αυγούστου
- Σήμερα 20 Αυγούστου τιμάται ο Άγιος Θεοχάρης: Ο Νεαπολίτης, από τη Μικρά Ασία
- Στις 20 Αυγούστου τιμάται ο Σαμουήλ: Μέγας προφήτης και κριτής δικαιότατος
- Την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»
- Άγιος Δανιήλ Κατουνακιώτης: Μια χαρισματική μορφή του Αγίου Όρους (ΒΙΝΤΕΟ)
- Οι εορτές και τα γεγονότα που σημάδεψαν την 20η Αυγούστου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καναδάς: Ο Τριντό διόρισε την πρώτη αυτόχθονα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας
- Έτσι θα διαλέγετε πάντα το σωστό και νόστιμο πεπόνι
- Μήνυμα Μητσοτάκη για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας: «Ιστορική μέρα, κλείνει ένας επώδυνος κύκλος»
- Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα ο Ιερός Ναός Αγίου Νικοδήμου
- Πώς θα στηριχθούν τα καφενεία των χωριών
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 51χρονο που καταπλακώθηκε από δέντρο
- Ασπρονήσι, η κρυφή «καρδιά» του Ευβοϊκού
- Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο μέσα σε 24 ώρες
- Θάνατος 51χρονου μοτοσυκλετιστή που καταπλακώθηκε από δέντρο: Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου
- Στα δικαστήρια η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ για τις φωτογραφίες που φέρεται να διέρρευσαν από το δυστύχημα