Εσπερινός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι (ΦΩΤΟ)

21:43 7/8/2022 - Πηγή: dogma

Την Παρασκευή 05 Αυγούστου 2022 παραμονή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό στο Αρκαλοχώρι, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης,  αναφερόμενος στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως και στα μεστά νοήματά της, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με την πάνδημη συμμετοχή του κόσμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε

η ευλόγηση των άρτων και προ της απολύσεως ο  κ. Ανδρέας ευχήθηκε σε όλους το Φως της Θείας Μεταμορφώσεως να φωτίζει τη ζωή και τις οικογένειες όλων. Η Ακολουθία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ναού διότι η Εκκλησία έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος οι Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Ψυλλάκης, ο Δημήτριος Πάγκαλος Προϊστάμενος του Ναού, Σπυρίδων Φουκαράκης Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αρμενάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου. Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στον μακαριστό Πρεσβύτερο Χαράλαμπο Κριτσωτάκη όπου ήταν επί πολλά χρόνια εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρκαλοχωρίου. Προ της απολύσεως διαβάστηκε η ευχή για την ευλόγηση των σταφυλιών. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Μανόλης Φραγκάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου και αντιδημάρχοι του Δήμου.

The post Εσπερινός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εσπερινός Μεταμορφώσεως, Σωτήρος, Αρκαλοχώρι ΦΩΤΟ,esperinos metamorfoseos, sotiros, arkalochori foto