Ερντογάν μαινόμενος κατά Economist που τον αποκάλεσε νταή και δικτάτορα – «Δεν αρκούν οι δηλώσεις Μητσοτάκη»

16:32 20/1/2023 - Πηγή: dogma

Όσον αφορά στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν μας κατηγόρησε ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά.

Αναφερόμενος μάλιστα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, είπε: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να προσδιορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist

το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή» ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

Παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών
Πριν από λίγα 24ωρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει την 14η Μαΐου ως ημερομηνία των εκλογών αλλά σήμερα άρχισαν τα παιχνίδια. Απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι αν δεν γνωρίζουν ποιος έχει την εξουσία να ανακοινώσει τις εκλογές θα τους το πει εκείνος: «Ο Πρόεδρος τις ανακοινώνει πριν από 60 ημέρες», είπε ο Ερντογάν. «Αν ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου, θα γίνουν εκλογές μετά από 60 ημέρες», είπε. Με τη δήλωση αυτή ο Ερντογάν ανέφερε για πρώτη φορά την ημερομηνία της 10ης Μαρτίου για την ανακοίνωση της εκλογικής απόφασης.

Πηγή: newsit.gr

The post Ερντογάν μαινόμενος κατά Economist που τον αποκάλεσε νταή και δικτάτορα – «Δεν αρκούν οι δηλώσεις Μητσοτάκη» appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Economist, – Δεν, Μητσοτάκη,erntogan, Economist, – den, mitsotaki