Επιστρέφει το Φεστιβάλ της Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια

12:05 16/7/2021 - Πηγή: dogma

Φέτος, λόγω των ημερολογιακών προσαρμογών του Σαββατοκύριακου, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και την Κυριακή στις 25 Ιουλίου, όταν και θα λάβει χώρα η Λιτανεία, στις 11:30 το πρωί. Παρόλα αυτά, την Τετάρτη 28 Ιουλίου το πρωί, ανήμερα της γιορτής της Οσίας Ειρήνης, θα τελεστεί κανονικά η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος Ζαχαρής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέπουν τη διεξαγωγή του

Φεστιβάλ, καλώντας το ποίμνιο να δώσει το παρών, τόσο για τις Ακολουθίες, όσο και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σύνεση και σεβασμό στους υγειονομικούς και λειτουργικούς κανόνες.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος είμαστε πιο ελεύθεροι κι εμείς και ο κόσμος για να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως που κάναμε και προ κορωνοϊού. Ευελπιστούμε φέτος να είναι καλά, του χρόνου καλύτερα και κάποια στιγμή ο κόσμος να απαλλαχθεί από αυτήν την πανδημία. Βέβαια πρέπει να πω εξ αρχής ότι θα έχουμε και τα ανάλογα μέτρα. Θα δίνουμε μάσκα όταν υπάρχει συνωστισμός, οι άνθρωποι που θα υπηρετούν στο Φεστιβάλ θα εκτελούν όλες τις υγειονομικές προβλέψεις και διαταγές των υπηρεσιών.

Δεν θα σταματήσουμε τις Ακολουθίες έως και τις 28 Ιουλίου που είναι η γιορτή της Αγίας. Απλώς μεταφέρουμε την επίσημη λειτουργία και την λιτανεία την Κυριακή, ούτως ώστε να μπορούν και οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν», ανέφερε ο π. Ιερόθεος, τονίζοντας επίσης ότι η Ιερά Μονή είναι ένα προσκύνημα που έχει χαραχτεί βαθιά στην συνείδηση των Ελληνορθοδόξων και όχι μόνο.

«Πέρυσι δεν κάναμε Φεστιβάλ, ούτε επίσημα άλλα πράγματα. Κάναμε Ακολουθίες εκκλησιαστικές εντός του Ναού της Μονής και με περιορισμένο αριθμό πιστών. Παρόλα αυτά ο κόσμος πέρασε από την Αγία Ειρήνη και προσκύνησε την χάρη της και ζήτησε την βοήθειά της. Εδώ η Αγία Ειρήνη είναι ένα προσκύνημα για όλους τους ομογενείς. Όχι μόνο για τους Έλληνες Ορθοδόξους, όλους τους Ορθοδόξους και πολλούς χριστιανούς. Αν και έχω παρατηρήσει να μπαίνουν στην εκκλησία και πολλοί μη χριστιανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον π. Ιερόθεο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας, ο οποίος είναι και άμεσος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, έκθεση εκκλησιαστικών ειδών αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

The post Επιστρέφει το Φεστιβάλ της Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστρέφει, Φεστιβάλ, Ι Μ, Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αστόρια,epistrefei, festival, i m, osias eirinis chrysovalantou, astoria