Επίσκοπος Χουσίου Ιγνάτιος: «Η σχέση μεταξύ δικαιωμάτων και ευθυνών είναι ανισόρροπη»

15:33 4/7/2023 - Πηγή: dogma

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνώτιος, του Πατριαρχίου Ρουμανίας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην πόλη Cănțălăreşti, την κοινότητα του Ștefan cel Mare, της Αρχιεπισκοπής Vaslui.

Στην ομιλία του προς τους παρευρισκόμενους, ο  ιεράρχης μίλησε για τη δύναμη της προσευχής που πηγάζει από μια ευγενή ψυχή και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σχετιζόμαστε τόσο με αυτούς που μας υπηρετούν όσο και με αυτούς που έχουν υπεροχή από εμάς:

«Η στάση του εκατόνταρχου πρέπει να είναι ένα όμορφο παράδειγμα για το πώς να σχετιζόμαστε με αυτούς που μας διακονούν. Ωστόσο, δίνεται

τόση έμφαση σε αυτή την πτυχή, που θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχει πλέον ιδιαίτερη συνάφεια, επειδή η ιεραρχική σειρά αντιστρέφεται – η αναλογία μεταξύ δικαιωμάτων και ευθυνών είναι ανισόρροπη.

Αυτή η ανισορροπία υπονομεύει την ιεραρχία, ώστε αυτός που πρέπει να έχει σχέση με τον μεγαλύτερο με σεβασμό να θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να τον ταπεινώνει και να τον προσβάλλει, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις – είτε του αξίζει είτε όχι».

The post Επίσκοπος Χουσίου Ιγνάτιος: «Η σχέση μεταξύ δικαιωμάτων και ευθυνών είναι ανισόρροπη» appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσκοπος Χουσίου Ιγνάτιος,episkopos chousiou ignatios