Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κορίνθου

18:50 21/1/2022 - Πηγή: dogma

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, συνεργάτες του Κληρικούς στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Διακόνους του.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συνιερουργούντων των Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, π. Αθανασίου Πέζου, του Σταυροφόρου-Οικονόμου π. Νικολάου Βαρδουνιώτη και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και

π. Γερασίμου Λάμπου.

Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε, κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της θαυματουργού Εικόνος.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας ο μητροπολίτης Κορίνθου μίλησε και αυτός στους ευλαβείς προσκυνητές για το θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας της Παραμυθίας και τον ιδιαίτερο σύνδεσμό που έχει μαζί Του, από την πρώτη φορά που προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Πανοσ. Αρχιμ. κ. Εφραίμ, τέλεσε την Πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας.

Σήμερα το πρωΐ Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, τελέσθηκε υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανασίου Πέζου Ι. Παράκληση ενώπιον του Ι. Εικονίσματος της Παναγίας Παραμυθίας.

The post Εορτασμός της Παναγίας Παραμυθίας στη Μητρόπολη Κορίνθου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα