Εορτασμός στη Μητρόπολη Maramureş και Sătmar

13:50 27/6/2023 - Πηγή: dogma

Ο Σεβ. π. Iustin, Επίσκοπος Maramureş και Sătmar, τέλεσε την Κυριακή 25 Ιουνίου τον αγιασμό, για πρώτη φορά, του ναού στο χωριό Berchez της Επισκοπής Chioar, που χτίστηκε μεταξύ 1856 και 1860. Με την ευκαιρία αυτή, ο ναός δέχθηκε και τον δεύτερο προστάτη άγιο «Ο Άγιος Απόστολος Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος Στεφάν», ο οποίος είναι και προστάτης της νεολαίας της μητρόπολης, εκτός από τον ιστορικό προστάτη «Η Γέννηση του Αγίου Προφήτης Ιωάννης

ο Βαπτιστής».

Στο προαύλιο της εκκλησίας ο ιεράρχης τέλεσε στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία και έψαλλε η Ψαλτική Ομάδα «Θεολόγος» σε διεύθυνση Φλοριάν Βόις.

Υ.Γ. Ο π. Επίσκοπος Ιουστίνος μίλησε στους πιστούς για την αποκήρυξη των ανησυχιών της ζωής και για την επί του Όρους Ομιλία στην οποία ο Σωτήρας διδάσκει στους Αποστόλους και στους ακροατές την προσευχή Πάτερ ημών. «Είναι προσευχή φερμένη από τον ουρανό. Η μόνη προσευχή που λέμε με τα λόγια του Θεού» τόνισε ο ιεράρχης.

Στο τέλος, ο ιερέας της ενορίας Ciprian Paul Surduc έλαβε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου. Βραβεία έλαβαν επίσης ο Călin Ovidiu Petrică, ο δήμαρχος της κοινότητας Remetea Chioarului, το ενοριακό συμβούλιο και άλλοι ευεργέτες.

Στην εορτή που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση του Αγίου Προφήτη Ιωάννη του Βαπτιστή, το Σάββατο 24 Ιουνίου, ο Π.Σ. ο π. Επίσκοπος Ιουστίνος τέλεσε τη λειτουργία μαζί με τον Σεβασμιώτατο Πατέρα Siluan, τον Ρουμάνο Ορθόδοξο Επίσκοπο από την Ουγγαρία και τον Σεβασμιώτατο Πατέρα Timotei Sătmăreanul. , Αρχιεπίσκοπος Εφημέριος της Μητρόπολης Maramureş και Sătmar, στη Μονή Scărișoara Nouă, Κοσμητεία Carei, κομητεία Satu Mare, με την ευκαιρία της αφιέρωσης του μοναστηριακού οικισμού.

Στις 23 Ιουνίου, ο Π.Σ. Π. Επίσκοπος Ιουστίν έκλεισε τα 62 του χρόνια, γιόρτασε τα γενέθλιά του τελώντας τη Θεία Λειτουργία στον Επισκοπικό Καθεδρικό Ναό «Αγίας Τριάδας» στη Baia Mare.

The post Εορτασμός στη Μητρόπολη Maramureş και Sătmar appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα