Εκκλησιαστικές και πολιτικές παρενέργειες της Συμφωνίας των Πρεσπών

11:12 11/12/2022 - Πηγή: dogma

Η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία αναγνωρίσαμε μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς, έχει αρχίσει προ πολλού να εκδηλώνει τις βλαπτικές της παρενέργειες για τα εθνικά μας συμφέροντα τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Σε εκκλησιαστικό επίπεδο τροφοδοτεί την αδιαλλαξία της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων να παραιτηθεί από την χρήση του όρου «Μακεδονική», που περιλαμβάνεται στον τίτλο της.

Και είναι λογικώς αναμενόμενο αυτό.  Στον συγκεριμένο όρο επέμενε

η Εκκλησία των Σκοπίων καθ’ όλη την μακρά περίοδο του σφετερισμού της μακεδονικής ταυτότητας από τους Σκοπιανούς. Θα σπεύσει να απαλείψει τον όρο αυτό σήμερα που το Κράτος των Σκοπίων αναγνωρίζεται πλέον επισήμως  με σύνθετη μακεδονική ονομασία από όλον τον κόσμο και πρωτίστως βέβαια από την ίδια την Ελλάδα; Μια τέτοια ενέργεια θα έφερνε άλλωστε την Εκκλησία των Σκοπίων σε ευθεία σύγκρουση και με την επίσημη Πολιτεία, αλλά και με τον ποίμνιο της. Άλλο ασφαλώς το ζήτημα ότι οι Σκοπιανοί, συνηθισμένοι στην μακροχρόνια πρακτική της πειρατείας τους σε βάρος της Ελλάδος, δεν ευθυγραμμίζονται, εκκλησιαστικώς και πολιτικώς, με το μέρος που τούς  αναγνωρίζει η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αρκούνται δηλ. στον όρο «Βόρεια», αλλά επεκτείνονται στο όλον «Μακεδονία» που δεν τούς αναγνωρίζεται

Αυτό είναι εμφανέστερο, όπως θα δούμε πιο κάτω, σε πολιτικό επίπεδο, όπου τα πράγματα κλιμακώνονται επικίνδυνα σε βάρος της Ελλάδος. Οι Σκοπιανοί «εισβάλλουν» τώρα και στην Ελλάδα επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα δια της δικαστικής οδού και σε σχέση με την «μακεδονική γλώσσα», την οποία τούς αναγνωρίζει η κατάπτυστη «Συμφωνία των Πρεσπών». Επικαλούμενοι την Συμφωνία αυτή προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και επέτυχαν να αναγνωρισθεί με πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου της Φλώρινας Σωματείο, το οποίο σύμφωνα με το καταστατικό του επιδιώκει την καλλιέργεια και την διάδοση στην Ελλάδα της «μακεδονικής γλώσσας»!  Εάν είναι δυνατόν να μιλάει κάποιος για «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα και να μη εννοεί την ελληνική γλώσσα, την οποία ομιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Η σημερινή σύγχυση είναι έργο των εθνομηδενιστών της «αριστεράς του τίποτα», που υπέγραψαν με τους Σκοπιανούς την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκ πρώτης όψεως η αναγνώριση ενός σωματείου με τον προαναφερθέντα σκοπό δεν υποδηλώνει κάτι το μεμπτό ή αθέμιτο. Εάν όμως ληφθεί υπ’ όψη η πονηρή πρακτική που ακολουθούν μεθοδευμένα εδώ και 75 περίπου χρόνια οι Σκοπιανοί, πρέπει μέσα από την δράση του σωματείου αυτού να αναμένεται μελλοντικά η έγερση ζητήματος μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Τουρκία ως «αιχμή του δόρατος» της για την διεκδίκηση τουρκικής μειονότητας στην Θράκη χησιμοποίησε την επιδίωξη δικαστικής αναγνώρισης σωματείου με την ίδια ονομασία. Πρέπει λοιπόν να έχουν γνώση οι φύλακες, διότι είναι τραγικό να πέφτουμε θύματα του στρατηγικού τεχνάσματος με τον «Δούρειο Ίππο», το οποίο πρώτοι εμείς καθιερώσαμε στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε άρθρο μου αμέσως μετά την σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών διερωτώμενος, εάν είναι αναστρέψιμη η προκληθείσα από αυτήν βλάβη στα εθνικά μας συμφέροντα,  έγραφα σχετικά από τις στήλες της Εστίας: «…Θα αισθάνονται ασφαλώς δικαιωμένοι όσοι με περισσή αφέλεια έσπευσαν να «χειροκροτήσουν» την συμφωνία με τα Σκόπια, επειδή έπρεπε, όπως λέγεται, να λυθεί κάποτε αυτό το πρόβλημα. Άξιος ο «μισθός» των πρωταγωνιστών και των κλακαδόρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.Το Μακεδονικό Ζήτημα, που το κουβαλούσαμε ως περιττό βάρος τόσες δεκαετίες, λύθηκε επί τέλους ! Όχι όμως με την εγκατάλειψη της «πειρατείας» από τους Σκοπιανούς «πειρατές», αλλά με την πλήρη δικαίωσή τους. Τους δώσαμε τα «χρυσαφικά» μας που ιδιοποιούντο τόσα χρόνια, αλλά τουλάχιστον εξασφαλίσαμε την ησυχία μας. Μέχρι να μάς «πάρουν χαμπάρι» και οι άλλοι «πειρατές» που λυμαίνονται την περιοχή. Μέσα σε αυτή την «ησυχία» μπορούμε τώρα να απολαμβάνουμε άνετα τον πλούτο που μας ταιριάζει: Την αφασία μας απέναντι στα σπουδαία της ζωής, που τα απαλλοτριώνουμε χωρίς ενδοιασμούς με κάθε ευκαιρία. Και την εθνική μας μικρόνοια, η οποία μάς εμποδίζει  να σταθμίζουμε σωστά τα πράγματα και να κρίνουμε σε κάθε περίπτωση, τί πρέπει να θυσιάσουμε και τί είναι εκείνο που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού…».

Σε άλλο πάλι άρθρο μου, το οποίο έγραψα ομοίως από τις στήλες της Εστίας μετά την πραξικοπηματική κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο χαρακτήριζα την Συμφωνία αυτή, δια της οποίας αναγνωρίζετο στο κρατίδιο των Σκοπίων σύνθετη ονομασία του κρατιδίου τους, ως σύνθετο εθνικό έγκλημα. Έγραφα τότε, μεταξύ άλλων, απαριθμώντας τα κατ’ ιδίαν συνθετικά του εν λόγω σύνθετου εγκλήματος: «…Το πρώτο έγκλημα είναι η επίσημη «βάφτιση» των Σκοπίων ως Μακεδονίας με ανάδοχο την Ελλάδα ! Μπορεί τους Σκοπιανούς να τους έχρισε Μακεδόνες ο Τίτο το 1944, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Σημασία έχει η «βάπτισή» τους ως Μακεδόνων που έγινε στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018. Και με βάση την «βάπτιση» αυτή θα συνταχθεί η «ληξιαρχική πράξη» που τους έλειπε. Για αυτό και οι Σκοπιανοί εύρισκαν κλειστές πόρτες σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, όπως είναι π.χ. το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μολονότι τους είχε αναγνωρίσει με την συνταγματική τους ονομασία η μισή υφήλιος, Τώρα πια θα συναλλάσσονται νόμιμα ως Μακεδόνες με όλο τον κόσμο. Ακόμη και με την ανάδοχό τους ! Αυτήν που επί 75 τόσα χρόνια διακήρυττε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αναγνωρίζει Μακεδονικό Κράτος, διότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική. Να που τώρα έρχεται η ίδια η ανάδοχος, αποκηρύσσοντας προηγούμενες θέσεις της, να μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου το μήνυμα ότι η Μακεδονία δεν είναι πια μια. Και σίγουρα πάντως δεν είναι ελληνική…

Άλλο περαιτέρω έγκλημα, συσταστικό της σύνθετης ονομασίας, είναι η αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας στους Σκοπιανούς. Η ταυτότητά τους δεν θα είναι ούτε καν «βόρειο-μακεδονική», αλλά σχέτη «μακεδονική». Δεν το είδαμε αυτό να επιβεβαιώνεται στις Πρέσπες λίγο πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, όταν ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός απευθύνθηκε προκλητικά κατ’ επανάληψη στον «μακεδονικό» και στον ελληνικό λαό υπό το βλέμμα του χάσκοντος κ. Τσίπρα; Και πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής να πιστεύει ότι στην καθημερινή, εγχώρια ή διεθνή, επικοινωνία τους θα λειτουργούν διαφορετικά οι Σκοπιανοί. Θα φύγει στην πράξη η λέξη «βόρεια», η οποία θα εμφανίζεται μόνο στα επίσημα έγγραφα, και θα μείνουν σκέτες οι λέξεις «Μακεδονία» και «Μακεδόνας… Ανάλογα ισχύουν και για το έγκλημα της αναγνώρισης από την Ελλάδα  «μακεδονικής γλώσσας». Η σχετική διευκρίνιση στην εν λόγω Συμφωνία ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική και ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αρχαιότητα θα έχει αξία μόνο για εμάς. Θα είναι οι «αστερίσκοι» που δεν τους προσέχει ποτέ κανείς. Σε όλους τους άλλους που θα επικοινωνούν με τους Σκοπιανούς σε αυτή την γλώσσα και έχουν «μαύρα μεσάνοιχτα» από ιστορία, όπως, δυστυχώς, γίνεται με πολλά Ελληνόπουλα σήμερα, θα εμπεδώσει την πεποίθηση ότι αυτή ήταν η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων, οι οποίοι άλλωστε δεν ήσαν Έλληνες, όπως παγίως ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί που αυτοπροβάλλονται ως γνήσιοι απόγονοί τους…»!

Μελετώντας προσεκτικά την ιστορία και την πάγια τακτική των Σκοπιανών έγινα, χωρίς να το θέλω, μάντης κακών. Προέβλεψα τα δεινά που θα υποστεί η Πατρίδα μας εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την επαλήθευση αυτής της πρόβλεψης την διαπιστώνουμε σήμερα σε κάθε μας βήμα: Στα εμπορικά σήματα λ.χ. των Σκοπιανών, αλλά και σε διάφορες διεθνείς αθλητικές διοργανώνεις, στις οποίες η ομάδα των Σκοπίων εμφανίζεται ως «MKD» (Macedonia). Παρά τις διαμαρτυρίες των αρμοδίων ελληνικών αρχών, δεν μάς ακούει κανείς. Είναι λοιπόν εύλογο να μονοπωλούν την Μακεδονία οι Σκοπιανοί. Όπως θα το πράξουν ασφαλώς και μέσα από τους κόλπους του άρτι αναγνωρισθέντος σωματείου για την διάδοση της «μακεδονικής γλώσσας». Σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές. Και αυτοί που διέπραξαν το φρικτό έγκλημα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ θα έπρεπε να έχουν εξαφανισθεί, εάν είχαν ίχνος εθνικού φιλοτίμου, σήμερα βρίσκονται πάλι στο πολιτικό προσκήνιο και διεκδικούν την επάνοδό τους στην εξουσία, για να ολοκληρώσουν την «εργολαβία» της διάλυσης της Ελλάδος, που άφησαν μισοτελειωμένη την προηγούμενη φορά. Η υπεράσπιση της Πατρίδος είναι στα χέρια του Ελληνικού Λαού. Μόνον αυτός μπορεί δια της ψήφου του να βάλει όλους τους ολετήρες του Έθνους στην θέση τους.

The post Εκκλησιαστικές και πολιτικές παρενέργειες της Συμφωνίας των Πρεσπών appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα