Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Διάκονον χειροτονία π. Αρσενίου στους Μολάους

21:06 16/8/2023 - Πηγή: dogma

Το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου 2023, στον περικαλλή Ενοριακό Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, τους οποίους συνεπικούρησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και από άλλες περιοχές της Πατρίδας μας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία

του μοναχού π. Αρσενίου. Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος διάκονος, εμφανώς συγκινημένος, ανέφερε αρχικά ότι δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξιώνει να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης. Ακολούθως, κάνοντας μία προσωπική εξομολόγηση, αναφέρθηκε στην πρώτη έλξη προς την ιερωσύνη την οποία αισθάνθηκε σε ηλικία μόλις δέκα ετών, όταν, ως ιερόπαις, διακόνησε για πρώτη φορά το Ιερό Βήμα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τους γονείς του, οι οποίοι αγωνίστηκαν ώστε να μην του λείψει τίποτα, τον στήριξαν στις αποφάσεις του και τον πρόσφεραν με προθυμία στην αγκαλιά της Εκκλησίας. Οι ευχαριστίες συνεχίστηκαν προς τον Πρωτ. Παναγιώτη Λεγάκη, εφημέριο Πακίων και Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων, ο οποίος τον καθοδήγησε από τα παιδικά του χρόνια, τον συνταξιούχο κληρικό της τοπικής μας Εκκλησίας Πρωτ. Ελευθέριο Καναβάρο και την πρεσβυτέρα του για την απύθμενη αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν, τους αναδόχους του, όλους όσοι τον ενίσχυσαν πνευματικά κατά την φοίτησή του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών και στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής της μετανοίας του, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη, τον εφημέριο Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμο Πετρολέκα για την φιλοξενία, καθώς και όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους κατά τη χαρμόσυνη αυτή ημέρα.  Ολοκληρώνοντας, έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στο Σεβ. Μητροπολίτη μας, τον οποίο αρχικά ευχαρίστησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε και για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγησή του. Στη συνέχεια, αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στο τεράστιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του, ευχήθηκε να έχει υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει να οδηγεί το ποίμνιό του σε απάνεμο λιμάνι σωτηρίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε αρχικά για τον κομβικό όσο και δύσκολο ρόλο του κληρικού στη σύγχρονη κοινωνία. Απευθυνόμενος στον υποψήφιο διάκονο επισήμανε ότι έχει: πνευματικό οπλισμό τον οποίο θα πρέπει να φροντίσει να μην αποδυναμώσει, άρτια θεολογική κατάρτιση η οποία, όμως, δεν θα πρέπει να μείνει μόνο γνώση, αλλά να εφαρμοστεί στη ζωή του ώστε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ταπείνωση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Παράλληλα, τού υπενθύμισε τα λόγια του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, ο οποίος σημείωνε ότι μοναχός σημαίνει αγνό σώμα, ολοκάθαρο στόμα και φωτισμένος νους.

Ολοκληρώνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους γονείς του χειροτονηθέντα για το ήθος τους και την ανατροφή των δύο τέκνων τους, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του, τους κληρικούς που συμμετείχαν στην τελετή και ιδιαίτερα όσους ήρθαν από άλλες περιοχές της Πατρίδας μας και όλους όσοι συμπροσευχήθηκαν κατά τη διάρκεια της χειροτονίας, αλλά και της μοναχικής κουράς την προηγούμενη ημέρα  στην Ι.Μ. Γόλας.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σιάχος)

The post Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Διάκονον χειροτονία π. Αρσενίου στους Μολάους appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα