Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Θυρανοίξια στον Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν.Ευκαρπίας (ΦΩΤΟ)

21:47 13/12/2022 - Πηγή: dogma

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ευκαρπία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας σκιαγράφησε τα πρόσωπα των προσκεκλημένων που συνθέτουν την προσωπογραφία της  παραβολής και ανέλυσε τα αίτια της άρνησής τους να συμμετάσχουν στο Δείπνο.

«Το δείπνο τοποθετείται στο τέλος της ημέρας, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.  Αυτός  ο χρονικός προσδιορισμός συνδέεται στενά  με τον «εσπερινό» της ζωής του κάθε ανθρώπου. Το γεγονός της παράθεσης του

Δείπνου έχει άμεση αναφορά στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η Κυριακή ημέρα νοηματοδοτεί ολόκληρη την εβδομάδα. Ο Κύριος μέσα στους αιώνες προσκαλεί τους πιστούς στο Μυστικό του Δείπνο και στην κοινωνία της Αγάπης!».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των  Θυρανοιξίων του  Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μηνά το οποίο διαμορφώθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Την ίδια ημέρα ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε αναγνώστες δυο συνεργάτες του Ιερού Ναού και  απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον π. Χρήστο Καρακούδη τιμώντας με αυτόν τρόπο την εργατικότητα ,την φιλαδελφία και το ταπεινό φρόνημα  του προϊσταμένου  της ενορίας της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε  και ο Δήμαρχος του Δήμου Παύλου Μελά κ.Δημήτριος Δεμουρτζίδης, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

The post Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Θυρανοίξια στον Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν.Ευκαρπίας (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Θυρανοίξια, Ι Ν Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ν Ευκαρπίας ΦΩΤΟ,archieratiki theia leitourgia, thyranoixia, i n agias eirinis chrysovalantou n efkarpias foto