Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Θα προσπαθήσω να μην φανώ κατώτερος των προκατόχων μου

11:37 24/12/2022 - Πηγή: dogma

Ο θυμόσοφος λαός λέει πως «η νύχτα βγάζει επίσκοπο, η αυγή μητροπολίτη», θέλοντας να πει πως πίσω από κλειστές πόρτες και σε ανύποπτο χρόνο, όταν όλα θεωρούνται δεδομένα, τα πράγματα μπορεί να ανατραπούν και να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Αυτό ωστόσο το ρητό δεν αναμένεται ότι θα ισχύσει στην προκειμένη περίπτωση της σημερινής Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, όπου τα 16 μέλη της θα κληθούν να ψηφίσουν τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο. 

Κι αυτό διότι φαίνεται πως όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και με σημαντική πλειοψηφία επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα ενθρονιστεί ο μέχρι σήμερα Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Ο Πάφου Γεώργιος, ο οποίος είναι και ο τοποτηρητής της Εκκλησίας, ίσως με δέκα ή έντεκα ψήφους, αναμένεται ότι θα εκλεγεί από την πρώτη φάση της ψηφοφορίας, ενώ ο Λεμεσού Αθανάσιος θα λάβει πέντε ψήφους.

Η σημερινή ιστορική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου ξεκίνησε το πρωί με τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, στην παρουσία όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου στο εκκλησάκι του Αγίου Βαρνάβα, εντός της Αρχιεπισκοπής, υπό τον Επίσκοπο Τριμυθούντος, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη, ο οποίος είναι ο νεότερος μεταξύ των επισκόπων. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα γίνει η ψηφοφορία για ανάδειξη του Αρχιεπισκόπου και πάλι εντός της μικρής εκκλησίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την καταμέτρηση των ψήφων τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα μεταβούν στον παλαιό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και εκεί θα αναγνωστεί το μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου. Ακολούθως οι Ιεράρχες θα ανέβουν στο Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής όπου ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια. Η ημερομηνία της ενθρόνισης αναμένεται να ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

The post Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Θα προσπαθήσω να μην φανώ κατώτερος των προκατόχων μου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος,archiepiskopos georgios