Άγγελος Συρίγος: Προϊόν σκληρής διπλωματικής προεργασίας οι δηλώσεις των ΗΠΑ για το παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο

13:37 5/10/2022 - Πηγή: dogma

Απαντώντας σε σχόλιο βουλευτή κατά την συζήτηση  της Κύρωσης της Εκπαιδευτικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου ο Άγγελος Συρίγος τόνισε: «Χθες, το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε μια σαφέστατη ανακοίνωση που είπε ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα με μακροπρόθεσμες συμφωνίες. Εάν πιστεύετε ότι αυτή η δήλωση έγινε γιατί ξύπνησε κάποιος Αμερικανός χθες το πρωί και είπε ας κάνουμε μια τέτοια δήλωση,

αυταπατάστε. Η πραγματικότητα είναι ότι τέτοιες δηλώσεις είναι προϊόν σκληρής διπλωματικής προεργασίας, και γι’ αυτό γίνανε».

Ο υφυπουργός, παράλληλα, επισήμανε πως αυτή είναι  η 4η  κατά σειρά δήλωση των ΗΠΑ, που καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες, στην οποία οι Αμερικανοί, εάν και κρατούν συνήθως πολιτική ίσων αποστάσεων, παίρνουν ρητή θέση υπέρ της Ελλάδος. Οι άλλες τρεις φορές αφορούσαν στη ρητή καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων για την ελληνική κυριαρχία.

The post Άγγελος Συρίγος: Προϊόν σκληρής διπλωματικής προεργασίας οι δηλώσεις των ΗΠΑ για το παράνομο Τουρκολιβυκό Σύμφωνο appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άγγελος Συρίγος, Προϊόν, ΗΠΑ, Τουρκολιβυκό Σύμφωνο,angelos syrigos, proion, ipa, tourkolivyko symfono