Αγρυπνία από τον Μητροπολίτη Τρίκκης ενώπιον της Ιεράς Εικόνας Παναγία «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

17:10 17/5/2023 - Πηγή: dogma

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Μαΐου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα με αφορμή την έλευση της εικόνας του «Άξιον Εστί».

Στην αγρυπνία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον ιεροκήρυκα Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδας κληρικών, τόσο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

όσο και από όμορες Μητροπόλεις.

Χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας σχημάτιζαν ουρές για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία που του παρείχε να τελέσει την αγρυπνία, σημείωσε πως, «το σημερινό προσκύνημα αποτελεί πρωτίστως την έκφραση της πίστεώς μας προς τον Αναστάντα Κύριο. Αποτελεί την έκφραση της ελπίδος μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τέλος είναι έκφραση χαράς την οποία κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν υπομονετικά με τις ώρες για να έρθει η σειρά τους και ευχήθηκε η Παναγιά να βγάζει το ωμοφόριό της και να μας σκεπάζει όλους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

The post Αγρυπνία από τον Μητροπολίτη Τρίκκης ενώπιον της Ιεράς Εικόνας Παναγία «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στην Αθήνα (ΦΩΤΟ) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγρυπνία, Μητροπολίτη Τρίκκης, Ιεράς Εικόνας Παναγία ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, Αθήνα ΦΩΤΟ,agrypnia, mitropoliti trikkis, ieras eikonas panagia axion esti, athina foto