Άγιο Όρος: Σε ύφεση η φωτιά – Παραμένουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

12:37 26/6/2022 - Πηγή: dogma

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στο Άγιο Όρος, κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό. Η φωτιά έχει κατακάψει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση  στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στο ακρωτήριο Αράπης.

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε μια ομάδα 100 πυροσβεστών και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, να προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν κρίνεται απαραίτητη η επιχείρηση πυροσβεστικών δυνάμεων από αέρους.

Η πυρκαγιά καίει σε μια δύσβατη περιοχή,

στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου του Αγίου Όρους. Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το dogma.gr, η φωτιά  βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις μονές Χιλανδαρίου και Εσφιγμένου, οι οποίες βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά, ενώ δεν υπάρχουν ούτε Σκήτες και Κελλιά, τα οποία να κινδυνεύουν.

«Ευτυχὠς, από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν Μονές ή κελιά. Υπάρχουν δύο μέτωπα, και τα δύο σε δύσβατη περιοχή, στην ονομαζόμενη «Ακρωτήριο Αράπης», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (25/6) στο dogma.gr o  Αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

61 δασικές #πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Σε ύφεση η πυρκαγιά

Keywords
Τυχαία Θέματα