H ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου (LIVE)

15:59 8/1/2023 - Πηγή: dogma

Νέο κεφάλαιο αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα για την Εκκλησία της Κύπρου, αφού ο εκλεκτός των πολιτών και της Ιεράς Συνόδου, ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Πάφου, κ.κ. Γεώργιος, ανεβαίνει και επίσημα στον Θρόνο, στην παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, αλλά και των απλών πολιτών. Μετά τη συγκεκριμένη τελετή, θα είναι ο τρίτος Αρχιεπίσκοπος που θα φέρει το όνομα Γεώργιος και για πρώτη φορά μετά τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο θα επιστρέψει το γράμμα Γ’ στον τίτλο του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η μεγαλειώδης τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί στο νέο Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, που βρίσκεται δίπλα από την Αρχιεπισκοπή και αναμένεται να ξεκινήσει στις 4:00 το απόγευμα. Στην εκκλησία θα μπορούν να παραστούν και όσοι πιστοί το επιθυμούν, καθώς ο ναός θα είναι ανοιχτός για όλους, ωστόσο για να μην παρουσιαστούν προβλήματα, η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε όπως στηθούν και γιγαντοοθόνες, για να μπορούν όσοι το επιλέξουν να παρακολουθήσουν την τελετή έξω από το ναό. Μία τακτική που ακολουθήθηκε και στην κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Το μεγαλειώδες χαρακτήρα της τελετής μαρτυρούν και τα ονόματα των εκλεκτών καλεσμένων, αφού μαζί με το Νίκο Αναστασιάδη, που δεν μπορούσε να μην παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας, θα βρίσκονται και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος, την ημέρα της εκλογής του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν στην Κύπρο και προσωπικότητες από το Βατικανό, καθώς και εκπρόσωποι άλλων δογμάτων.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στον REPORTER

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

The post H ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου (LIVE) appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα