Τον κρατάνε γιατί… που να ψάχνουν για καλύτερο!

Παρά την αποτυχία της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ – όπου στην πραγματικότητα απλά πέρασε τη Βοσνία στη βαθμολογία – κι επειδή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα… σταμάτησε να χάνει από τα Νησιά Φερόε, η ΕΠΟ αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Γερμανό προπονητή, Μίκαελ Σκίμπε, σοκάροντας τους… πραγματικούς γνώστες προπονητικής.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής μας ομάδας σίγουρα παρουσίασε μία εθνική ομάδα που είχε αρχή και τέλος, σε αντίθεση φυσικά με τον Ρανιέρι, ωστόσο δεν είχε… τίποτα άλλο. Για να πούμε

τα πράγματα με το όνομά τους, ο Μίκαελ Σκίμπε δεν ήταν αυτός που συσπείρωσε τους παίκτες. Αυτό το κατάφεραν μόνοι τους στο ταξίδι στην Αυστραλία. Ήταν τότε που μαζεύτηκαν σε ένα δωμάτιο και είτε επειδή βρίσκονταν μίλια μακριά από την πατρίδα, είτε επειδή θα αγωνίζονταν μπροστά στην ομογένεια , αποφάσισαν να γίνουν μία γροθιά και να κάνουν μετά από καιρό δύο καλά παιχνίδια, σκοράροντας μέχρι και από τη μεσαία γραμμή!

Οι παίκτες τον έκαναν μάγκα

Ο Μίκαελ Σκίμπε δεν επινόησε κάποιο φανταστικό σχηματισμό, ούτε εφάρμοσε νέες προπονητικές μεθόδους. Απλά έτυχε να βρεθεί στον πάγκο μίας ομάδας παικτών που μετά την ντροπιαστική πορεία στα προκριματικά του Euro του 2016 ήταν αποφασισμένοι να δείξουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Αποτέλεσμα: Μία ομάδα να πασχίζει σε όλα τα δύσκολα ματς (με Βέλγιο και Βοσνία) και να κάνει μάγκα τον προπονητή της που όμως δεν ήταν σε θέση να βρει ένα απλό σχέδιο να νικήσει την Εσθονία.

Ο Γερμανός κόουτς δεν ανέβασε επίπεδο την Εθνική, ανέβηκε μόνη της επειδή είχε βρεθεί στον πάγκο και η συγκεκριμένη συγκυρία τον έκανε να φανεί ως ο «μοχλός προόδου» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Λογικό είναι οι ποδοσφαιριστές να τον στηρίζουν, διότι ήταν καλός μαζί τους και γενικώς ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ωστόσο αν μελετήσουμε λίγο καλύτερα τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου και του Τοροσίδη θα διαπιστώσουμε πως δεν αμέλησαν να επιρρίψουν ευθύνες στον προπονητή τους.

Το ανεκδιήγητο παιχνίδι στην Κροατία

Σύμφωνοι, ο αντίπαλός μας στα μπαράζ είχε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, αλλά το πρόσωπο που παρουσίασε η Ελλάδα στο Ζάγκρεμπ είχε στοιχεία Ρανιέρι. Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν είχε παρουσιαστεί έτσι η Εθνική μας ομάδα σε ματς που έκρινε πρόκριση. Ποτέ δεν είχε εμφανιστεί τόσο ανέτοιμη ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Ο Σκίμπε κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πάντες με το σύστημα που παρέταξε στην Κροατία, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ακόμη και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ ο σκόρερ μπήκε σχεδόν μέσα με την μπάλα, όταν τις παλιές καλές εποχές, οι μεγάλοι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή μας! Η δε αλλαγή συστήματος στο 20’ δεν έδωσε τίποτα, ενώ ο τρόπος με τον οποίο μπήκε η ομάδα στην επανάληψη ήταν δείγμα στην ανάπαυλα δεν έγινε καμία προσπάθεια ανύψωσης ηθικού.

Κλήσεις… καθ’ υποδείξεως του Τύπου

Ο Σκίμπε δεν έδειξε ποτέ την ικανότητα να ελέγχει την πρόοδο των Ελλήνων παικτών. Οι επιλογές του ήταν πάντα άστοχες και στη συνέχεια δεν μπορούσε να τις υπερασπιστεί. Τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο κυριολεκτικά τον κάλεσε όταν ο Τύπος της χώρας άρχισε να τον χλευάζει.

Η αλήθεια είναι πως τον «χτύπησε» η ατυχία με διάφορους τραυματισμούς, αλλά οι αντιδράσεις του ήταν σπασμωδικές, δεν κατάφερε ποτέ να «ποτίσει» την ομάδα με το αίσθημα ότι ξέρει τι κάνει. Πραγματικά πιστεύουμε πως αν δεν είχε ελληνοποιηθεί ο Ζέκα, ακόμη θα έψαχνε το βασικό του δίδυμο στα χαφ.

Και τέλος η γκάφα με τον Μανωλά

Γράψαμε προ εβδομάδας για την προδοτική συμπεριφορά του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος γνώριζε ότι επίκειται τιμωρία του Κώστα Μανωλά και δεν ενημέρωσε την ΕΠΟ. Ωστόσο, το λάθος ξεκίνησε από τον ίδιο τον Σκίμπε. Συγγνώμη κύριοι της Ομοσπονδίας, πληρώνετε μισό εκατομμύριο το χρόνο έναν επαγγελματία προπονητή ο οποίος δεν γνωρίζει βασικούς κανόνες, όπως ότι έχουν απαγορευτεί οι επιτηδευμένες κίτρινες κάρτες, διότι θεωρούνται παράβαση του Fair Play. Είναι σαν να μην γνωρίζει ο τερματοφύλακας ότι απαγορεύεται να κρατήσει την μπάλα πάνω από έξι δευτερόλεπτα στην αγκαλιά του. Μιλάμε για βασικά πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα