Σλοβακία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος που ερευνούσε φορολογική απάτη επιχειρηματιών

16:22 26/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος του Aktuality.sk, το σαββατοκύριακο μέσα στο σπίτι του ενώ τα ΜΜΕ της Σλοβακίας βλέπουν πιθανή συσχέτιση με έρευνα που έκανε στα πλαίσια της δουλειάς του.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Dennik N, αναφέρει ότι ο 27χρονος Γιαν Κούτσιακ, ερευνούσε φορολογικές απάτες επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της χώρας.

O Dennik N, επικαλούμενος πηγή του υπουργείου Εσωτερικών μετέδωσε ότι ο 27χρονος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μαζί με την σύντροφο του, στο σπίτι

τους, στην πόλη Βέλκα Μάτσα, 65 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρατισλάβα.

Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος Axel Springer, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν «βάσιμες υποψίες» ότι η δολοφονία συνδέεται με την έρευνα της δουλειάς του ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια δήλωση.

Το τελευταίο δημοσίευμα που έκανε ο άτυχος νεαρός ο οποίος εργαζόταν στο Aktuality.sk, ήταν στις 9 Ιανουαρίου αφορούσε τις υποψίες για φορολογική απάτη σε σχέση με πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων στην Μπρατισλάβα.

«Αν το έγκλημα αυτό συνιστά μια προσπάθεια να αποτραπεί ένας ανεξάρτητος εκδότης όπως ο Ringier Axel Springer Slovakia να αποκαλύψει οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα το χρησιμοποιήσουμε ως ευκαιρία να είμαστε ακόμη πιο ευσυνείδητοι και συνεπείς στην εκπλήρωση της δημοσιογραφικής μας αποστολής» αναφέρει ο Axel Springer.

Τέλος, ο όμιλος κλείνοντας λέει ότι θα υποστηρίξει τις σλοβάκικες αρχές για να βρουν τους δολοφόνους.

Με πληροφορίες από το AntiMedia9.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα