Πυροβόλησαν στη Γερμανία ποδοσφαιριστή που κάνει κριτική στον Ερντογάν

21:06 8/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο Γερμανός ποδοσφαιριστής με Κούρδικη καταγωγή Ντενίζ Νάκι σε αυτοκινητόδρομο του Άαχεν. Ο 29χρονος χαφ που συχνά κάνει δηλώσεις κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για εις βάρος του εκτέλεση συμβολαίου.

Ο Ντενίζ Νάκι έγινε ξανά κεντρικό πρόσωπο στα δελτία ειδήσεων διότι κατά την επιστροφή με το αυτοκίνητο στο σπίτι του από φιλική επίσκεψη δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους που τον πυροβόλησαν.

Ο Νάκι είχε καταδικαστεί πέρυσι σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών

με αναστολή για την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» υπέρ του PKK. Ο ίδιος υπέθεσε, με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, πως τα πυρά προέρχονταν ενδεχομένως από πράκτορα ή από κάποιον που διαφωνεί με τις απόψεις του. Όπως περιέγραψε, ο δράστης τον πυροβόλησε από ένα μαύρο όχημα που βρισκόταν διαγωνίως πίσω του και δύο σφαίρες καρφώθηκαν στο όχημά του.

Οι γερμανικές αρχές άνοιξαν φάκελο για την υπόθεση, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους. Ο Νάκι είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του, δήλωσε πάντως αποφασισμένος να συνεχίσει να μιλά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα