Πρόεδρος Φιλιππίνων στο ΔΠΔ: «Εκτελέστε με,μην με φυλακίσετε»

19:41 9/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος Ροντρίγο Ντουτέρτε, δήλωσε σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο(ΔΠΔ) αθώος και αρνείται όλες τις κατηγορίες περί εντολής στην αστυνομία για να σκοτώνει εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές.

Ο ίδιος προέτρεψε, να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ενώ δήλωσε ότι προτιμά να πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα παρά στη φυλακή.

«Αν με σύρετε σε έναν παραλογισμό δικών, δεν χρειάζεται. Προχωρήστε με την έρευνά σας. Κρίνετε με ένοχο, βεβαίως. Μπορείτε να το κάνετε» είπε μπροστά στην εισαγγελία.

Ο 72χρονος, είναι γνωστός για τις

αμφιλεγόμενες δηλώσεις του και για την περιφρόνηση που δείχνει στην διεθνή πίεση και κριτική που του ασκείται για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια του «πολέμου» που είχε κηρύξει κατά των ναρκωτικών.

Να σημειωθεί, ότι περίπου 4.000 ύποπτοι για εμπόριο ναρκωτικών και χρήστες έχουν δολοφονηθεί από την αστυνομία και αυτός ήταν ο λόγος ανησυχίας της διεθνούς κοινότητας.

«Σας καλωσορίζω. Αν θέλετε να με κρίνεται ένοχο, προχωρήστε. Ας είναι. Βρείτε μια χώρα όπου σκοτώνουν ανθρώπους τους στο εκτελεστικό απόσπασμα και είμαι έτοιμος» είπε και σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην εισαγγελέα του ΔΠΔ Φάτου Μπενσούντα, λέγοντας «Θα ζητήσω να έχω το σπάνιο προνόμιο να μιλήσω σε σας. Μόνο οι δυο μας στο δωμάτιο».

Η Μπενσούντα, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την εκστρατεία του Ντουτέρτε και επιδιώκει να διαπιστώσει αν όντως έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα