Παρασκήνια: TOP SECRET

21:33 13/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Η νέα τάξη πραγμάτων στην ΕΠΟ ακολουθεί παλιές συνταγές. Στην πρόσφατη κοπή πίτας της ΕΠΣ Χίου, εκτός του προέδρου Βαγγέλη, παραβρέθηκαν και οι παλιοί ποδοσφαιριστές, Πουρλιοτόπουλος, Λαγωνίδης. Υπενθυμίζουμε πως οι δύο λεβέντες, μαζί με τον Μάλαμα, είχαν επισκεφτεί το νησί και παραμονές των εκλογών στην Ένωση. Υπό την ευλογία τους εξελέγη πρόεδρος ο κύριος Νικολαΐδης. Τώρα μπορεί

να μην είχε εκλογές, αλλά υπήρξε… μποναμάς. Ο γραμματέας, Φεργαδιώτης, και ο ταμίας, Κοτσώνης, ορίστηκαν παρατηρητές στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ – Παναιτωλικού. Θυμίζουμε ότι το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 0-4. Προφανώς για να διεξαχθεί ομαλά ο επαναληπτικός, χωρίς τρικυμίες, χρειάζονταν δύο θαλασσινοί παρατηρητές. Είπαμε, «λεφτά υπάρχουν».

Το «σκότωσε το θηρίο» η ΚΕΔ. Κατήγγειλε –βάσει του άρθρου 24 στον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ– στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, την ΠΑΕ Πλατανιάς. Για την ανακοίνωσή της κατά των διαιτητών στον αγώνα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όταν έκαναν το ίδιο παράπτωμα άλλες ΠΑΕ και στελέχη τους –π.χ. Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΛ– πού ήταν ο Περέιρα και η παρέα του; Μήπως σε καμιά ταβέρνα ή σε κάποιο μπαρ; Α-λά καρτ «ευαισθησία» από τον πρόεδρο της ΚΕΔ και τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Η αστυνομία έχει ζητήσει –να συμπεριληφθεί διάταξη, στο υπό σύνταξη νομοσχέδιο για τον αθλητισμό ώστε– να επιτραπεί στους αστυνομικούς που επιχειρούν στα γήπεδα να φέρουν πάνω τους κάμερες. Τι θα κάνει, άραγε, η κυβέρνηση; Θα δεχτεί το αίτημα ή θα το αρνηθεί; Για να μην ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο, εντός και εκτός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ;

Ιούλιος Συναδινός, γγΑ, στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο»: «Για μένα κάθε απαγόρευση σε πολίτες να πηγαίνουν σε ένα γήπεδο και να παρακολουθούν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είναι σωστή, για να μην τη χαρακτηρίσω με άλλους βαρύτερους χαρακτηρισμούς». Ο προϊστάμενός του υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όμως συχνά-πυκνά υπογράφει, μερικά γραφεία πιο πέρα, απαγορεύσεις «για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας». Εκτός αν οι αντιρρήσεις του συμπαθέστατου Τζούλη –που ως γγΑ προσυπογράφει τις εν λόγω απαγορεύσεις– είναι ίδιες μ’ εκείνες του κυρίου Σπίρτζη. Ο οποίος, αφού έβαλε την υπογραφή του για την παραχώρηση των δεκατεσσάρων αεροδρομίων, μετά έλεγε ότι υπέγραψε με «πόνο ψυχής».

Έγκυρη εφημερίδα έγραψε πως ο Γιώργος Βασιλειάδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Πειραιά. Μόλις κυκλοφόρησε η εφημερίδα και έγινε γνωστό το δημοσίευμα στη Σουηδία, η Επιτροπή Απονομής των βραβείων Νόμπελ σταμάτησε αμέσως κάθε διαδικασία εξέτασης υποψηφίων, για την ανάδειξη του πλέον θαρραλέου πολίτη παγκοσμίως. Αφού, τέτοια αποθέματα θάρρους δεν υπήρχε περίπτωση να διαθέτει άλλος υποψήφιος. Θα μπορούσε –λέμε εμείς– να πάρει και άλλο βραβείο. Αυτό για την κατηγορία «άγνοια κινδύνου».

Ο Σκέμπρι ντρέπεται, και ο Τεό «χτενίζεται»

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι το Σώμα Ελέγχου Δεοντολογίας και Πειθάρχησης της UEFA τιμώρησε 6 ποδοσφαιριστές (τους δύο με διά βίου αποκλεισμό) της Εθνικής Ομάδας Ελπίδων στη Μάλτα. Για χειραγώγηση των αγώνων με Μαυροβούνιο και Τσεχία. Οι οποίοι έγιναν τον Μάρτιο του 2016, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ο αρχηγός της Εθνικής των Ανδρών, Αντρέ Σκέμπρι, δήλωσε ντροπιασμένος από το γεγονός: «Νιώθω ντροπιασμένος που βλέπω τη χώρα μου να κάνει τον γύρο του κόσμου για λάθος εντυπώσεις. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του όλου λανθασμένου συστήματος της χώρας. Αυτή η είδηση θα πρέπει να μας ξυπνήσει όλους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η είδηση, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, δεν έχει άμεσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Λάθος. Έχει και μάλιστα… διπλό. Ακούει στα ονόματα Ίβαν Βέλα και Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο πρώτος είναι Διευθυντής Αθλητισμού της Μάλτας, μάνατζερ της ομοσπονδίας της χώρας και Διευθυντής Τοποθεσιών της UEFA. Ο δεύτερος είναι γενικός γραμματέας στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Υπό αυτή του την ιδιότητα, όρισε τον Μαλτέζο παράγοντα ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης (από FIFA, UEFA) της ΕΠΟ.

Σε απλά ελληνικά, όπως αποδεικνύεται, ο Βέλα στη Μάλτα δεν μπορεί. Αλλά –κατά τον Τεό– για την Ελλάδα κάνει… Μπράβο, Θοδωρή, συγχαρητήρια. Πέτυχες διάνα με μια ακόμα επιλογή σου.

Σοβαρότης υπό το μηδέν

Τον Αύγουστο οι ΠΑΕ τής Super League αποφάσισαν ομόφωνα να καταργήσουν τα play offs. Από τα οποία προέκυπταν οι κάτοχοι του δεύτερου «εισιτηρίου» για το Champions League και αυτών του Europa League. Είχαν, δηλαδή, σημαντικό διακύβευμα. Όμως οι ΠΑΕ και τα στελέχη της διοργανώτριας αποφάνθηκαν ότι δεν προσφέρουν κάτι, ότι καταπονούν τους παίκτες και αποφάσισαν την κατάργησή τους.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τη διεξαγωγή των play offs ή τον τρόπο που γίνονταν. Με το ορθό ή μη της απόφασης που πήρε η διοργανώτρια, αυτή στηρίχθηκε σε μια λογική. Η οποία «τινάζεται στον αέρα» με απόφαση που –επίσης ομόφωνα– έλαβαν χθες τα μέλη της. Έδωσαν το ΟΚ και θα καταρτιστεί σχέδιο για τη διεξαγωγή Λιγκ Καπ!

Το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Δεν θα προσφέρει ευρωπαϊκά εισιτήρια… Αλλά (προσδοκούν) κάποια οικονομικά οφέλη (εισιτήρια, τηλεοπτικές μεταδόσεις, διαφημίσεις). Και θα επιμηκύνει την αγωνιστική περίοδο, ώστε να μην είναι οι ποδοσφαιριστές σε μακρά απραξία μέχρι να αρχίσουν προετοιμασία.

Δηλαδή, σύμφωνα με τα μέλη και στελέχη της Super League, δεν χρειάζεται μια διοργάνωση που έχει σημαντικό διακύβευμα, αλλά μια που δεν θα έχει! Κατάργησαν τα play offs (και) γιατί αύξαναν την καταπόνηση των παικτών. Και θα κάνουν Λιγκ Καπ για να μεγαλώσει η αγωνιστική περίοδος και να ελαχιστοποιηθεί η απραξία των ποδοσφαιριστών!…

«Λεφτά υπάρχουν»: Σε ρόλο Γιώργου Παπανδρέου, στελέχη της ΕΠΟ

Σε έναν δικό τους κόσμο, μάλλον, φαίνεται ότι ζουν ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι συν αυτώ στην ΕΠΟ. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η απόφασή τους να μην καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να συμπεριληφθούν στις επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ. Αλλά και η αιτιολόγησή της.

Το ποδόσφαιρο αυτοχρηματοδοτείται. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, αντιτείνουν σε όποιον εκφράζει την απορία του. Με κατηγορηματικό ύφος, μάλιστα. Οι αντιδράσεις των στελεχών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μόλις το έμαθαν, ποικίλλουν. Άλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, λιποθύμησαν. Άλλοι βάραγαν το κεφάλι στον τοίχο. Και κάποιοι έμειναν «στήλη άλατος». Γιατί δεν ήξεραν αν πρέπει να γελάσουν ή να κλάψουν.

Τι λέτε, κύριοι; Τις ΕΠΣ και τα σωματεία τα ρωτήσατε; Τους ερασιτέχνες παράγοντες; Οι οποίοι αγωνιούν καθημερινά για το πώς θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να μη βάλουν λουκέτο.

Μέχρι να εκλεγούν ο νυν πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησής του, ζητούσαν να αυξηθεί η οικονομική συνδρομή –από Ομοσπονδία και Πολιτεία– στις ΕΠΣ. Τώρα, εκτός από την εκλογή τους, άλλαξε και κάτι άλλο; Γιατί υποδύονται τον Γιώργο Παπανδρέου και ισχυρίζονται ότι «λεφτά υπάρχουν»;

Εκτός και αν εννοούν ότι λεφτά υπάρχουν μόνο για τους υψηλούς μισθούς των 29 υπαλλήλων (Δέδες, Βρύζας, Φιλιππούσης, Χολέβας, Μπάρτζης κ.λπ.) που προσέλαβαν.

Ο Τζώρτζογλου φωνάζει, ο Γραμμένος δεν ακούει…

Κραυγή απόγνωσης για την απουσία του ποδοσφαίρου και από τις επιχορηγήσεις του 2018, από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Με ανακοίνωση –την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Νίκος Τζώρτζογλου– εκφράζει «την έντονη διαμαρτυρία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το συνεχιζόμενο οικονομικό στραγγαλισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Καταγγέλλει ότι με τις ευλογίες του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, «και με κυβερνητικά στελέχη να είναι μεταξύ των εκλεκτών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανδρώνεται και χρεώνεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με υπαλλήλους “καρφωτούς, διορισμένους, υψηλόμισθους ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΗΔΕΣ”, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που κοστίζουν στην ΕΠΟ με μισθούς σκανδαλώδεις, μηνιαίως 7.000-10.000-14.000 (!!!!!)». Και καλεί «άπαντες να λάβουν τις ευθύνες τους».

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης, εκφράζεται η πίστη πως «ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ αλλά και η πλειοψηφία των συμβούλων της νέας διοίκησης, έχουν την αγάπη στον ερασιτέχνη παράγοντα, ότι έχουν ακόμη την θέληση, την ευαισθησία και κυρίως έχουν τον τρόπο για να σταματήσει αυτή η λαίλαπα με τους σκανδαλώδεις μισθούς αλλά και να πιέσουν την Πολιτεία, ούτως ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο ερασιτέχνης παράγοντας να πάρουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάσες και αυτό που τους αναλογεί».

Λυπούμαστε που θα σας στεναχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, αξιότιμε κύριε Τζώρτζογλου και μέλη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (και) στο Ηράκλειο. Αλλά τσάμπα θα περιμένετε η νέα διοίκηση να δείξει θέληση και να βρει τρόπο. Είναι δική της απόφαση(;) να μη διεκδικήσει επιχορήγηση. Δεν κατέθεσε, όπως προβλέπει ο νόμος, προϋπολογισμό και a-priori αποκλείεται. Ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι συνεργάτες του αποφάνθηκαν ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη. Είναι, όπως λένε κουμανταδόροι της ομοσπονδίας, αυτοχρηματοδοτούμενο.

Λέτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ως στυλοβάτης της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ για περικοπές σε όλους τους τομείς, να προταθεί για βουλευτής του στις επόμενες εκλογές;

Keywords
top, secret, secret, top, το νησι, εν λόγω, super league, champions league, europa league, νέα, επο, εκλογες, ΑΕΚ, κεδ, παναθηναικος, ολυμπιακος, πανιωνιος, γγα, συριζα, πειραιας, uefa, ελλαδα, fifa, super, league, play, europa, εισιτήρια, παπανδρεου, ηρακλειο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, ομαδα διας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, ολυμπιακοί αγώνες, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, super league, αστυνομια, γγα, γηπεδα, επο, ιβαν, μαλτα, νησι, ονοματα, περιοδος, πλαισιο, σουηδια, uefa, αγαπη, απλα, ατρομητος, γεγονος, γηπεδο, γραφεια, διοικηση, δικη, διπλο, ευλογια, εγινε, ευρω, εμειναν, εν λόγω, ερασιτεχνικο ποδοσφαιρο, εφημεριδα, ιδιο, υφος, υφυπουργος, καμερες, κεδ, κυριε, λαθος, λεφτα, λαιλαπα, λεφτα υπαρχουν, λουκετο, μαυροβουνιο, νεα ταξη πραγματων, ποδοσφαιρο, πιστη, πιτας, υπογραφη, πολιτεια, ρολο, συνταξη, συγχαρητηρια, σωμα, σχεδιο, ταβερνα, τεο, τζωρτζογλου, τριτη, τσεχια, super, ειπαμε, ελληνικα, ενωση, europa, fifa, χωρα, η εφημεριδα, league, play, πληροφοριες, βρυζας
Τυχαία Θέματα