Παρασκήνια: TOP SECRET

20:04 3/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Όσκαρ με… φούντες

Βραβείο… προσφοράς στον ΤεόΒραβείο ιδανικού διασκεδαστή στον Περέιρα

Παρά τις μεγαλοστομίες στελεχών της ΕΠΟ και της κυβέρνησης, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει εξόχως προβληματικό. Η κατάσταση είναι έκρυθμη –τόσο στη Super League, όσο και στη Football League– και η παραμικρή σπίθα

μπορεί να το τινάξει στον αέρα.

Προφανώς, όμως, στην ΕΠΟ θεωρούν ότι έλυσαν ή τουλάχιστον έχουν δρομολογήσει την επίλυση στα ουσιώδη ζητήματα και ήρθε η ώρα για τον εξωραϊσμό του. Έτσι, συνέστησαν ομάδα εργασίας για να ετοιμάσει ένα σχέδιο για την καθιέρωση γιορτής βραβεύσεων. «Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι».

Για να μην κατηγορηθούμε πάντως για μεμψιμοιρία, καταθέτουμε τις προτάσεις μας για δύο από τις υποψηφιότητες. Ο γ.γ. της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, να τιμηθεί με το βραβείο προσφοράς. Το αποτέλεσμα των καθοριστικών του παρεμβάσεων περιγράφεται στον στίχο «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Αλλά και με έπαινο για τον «παράγοντα που αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Και ο Μέλο Περέιρα σαν ιδανικός διασκεδαστής. Το πετυχημένο έργο –το δικό του και των υφισταμένων– του κάνει, σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, να γελάνε και… τα τσιμέντα.

Ο Βαγγέλης της ΕΠΟ από το Γουδή κοιτάει τον υπουργό Γιώργο από το Μαρούσι για βοήθεια και τούμπαλιν. Όμως, έτσι όπως τα καταφέρανε, δύσκολα θα τη «βγάλουν καθαρή». Με τις ενέργειες ή/και τις παραλείψεις τους και λόγω της ατολμίας τους, το αφήγημα της εξυγίανσης… ξεθώριασε. Ο πρώτος δεν ξεμπλέκει εύκολα με τα… θηρία της ζούγκλας και ο δεύτερος αποχαιρέτησε τις εκλογικές περιφέρειες του Πειραιά. Μόνο που Ολυμπιακούς, για κακή του τύχη, έχει οπαδούς ψηφοφόρους και στην Πάτρα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο Περέιρα διέδιδε ότι τα πράγματα στη διαιτησία πάνε καλά(!!!) και η UEFA, μέσω του Βασάλο, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο έργο της ΚΕΔ. Και πριν «αλέκτορα φωνήσαι τρις», ήρθε η… κλοτσιά σε Κουκουλάκη, Τριτσώνη. Αν συνεχίσουν οι «ομορφιές», ο Πορτογάλος θα τα… κλάψει τα 22 χιλιάρικα τον μήνα.

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις». Η ΕΠΟ διέψευδε, ως ανυπόστατα, τα ξένα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και πως η UEFA ετοιμάζεται να αναλάβει δράση. Τώρα που βγήκε η πρώτη… κίτρινη κάρτα, γιατί στο Πάρκο Γουδί «σφυρίζουν κλέφτικα»;

Ο Τεό μόλις είδε ότι «έσφιξαν τα γάλατα» και οι καταστάσεις εκτραχύνονται επικίνδυνα, για να βγει «από το κάδρο», έδωσε εντολή να… καθίσουν στον πάγκο οι Κουκουλάκης και Τριτσώνης. Ελπίζοντας να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο κολλητός του, όμως, ο Αλέξης που… πρωθυπουργεύει στη διαιτησία, παραμένει -για την ώρα- στη θέση του. Μια θέση υψηλού κινδύνου. Ε, ρε, γέλιο που θα «πέσει» στην επόμενη στραβή.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης που τοποθέτησαν FIFA, UEFA στην ΕΠΟ –υποτίθεται πως– έχει ως έργο να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Hubel (πρόεδρος) και Vella, Dervishi (μέλη) πιστεύουν ότι με τις εμπρηστικές δηλώσεις/συμπεριφορές παραγόντων και στελεχών σε ΠΑΕ και την απάθεια των αρμοδίων Πολιτείας, ΕΠΟ, Δικαιοσύνης, η αποστολή τους μπορεί να επιτευχθεί; Έτσι γίνεται στο εξωτερικό; Μάλλον όχι. Αλλά επέλεξαν να υποδύονται τα τρία πιθηκάκια στη γνωστή εικόνα (δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω), αρκεί να πέφτει ο μισθός.

Keywords
Τυχαία Θέματα