Παπανδρέου: «Λύση με σύνθετη ονομασία erga omnes που να περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’»

19:13 1/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Την επίλυση του Σκοπιανού με βάση την εθνική γραμμή και την συμφωνία του 1995, προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση στην Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι «Το εθνικό συμφέρον, επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια στην Εθνική μας Γραμμή. Εθνική γραμμή που απορρέει από την Ενδιάμεση Συμφωνία

και που συνυπέγραψαν και ακολούθησαν όλες οι Κυβερνήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, «εθνικό συμφέρον είναι, να απαλειφθεί κάθε αλυτρωτική αναφορά και αντίληψη» και πρότεινε να ονομαστεί η ΠΓΔΜ, με μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιέχει το όρο «Μακεδονία» καθώς όπως λέει, «η πλειοψηφία των χωρών, την αναγνωρίζει ως ‘Μακεδονία΄»

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύει επίθεση στην ΝΔ λέγοντας «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, η ΝΔ αποφάσισε να εγκαταλείψει την Εθνική Γραμμή και να συνταχθεί με ακραίες φωνές που υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον. Και μάλιστα, αγνοώντας τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας. Αποφάσισε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των μη-λύσεων. Συντηρώντας το πρόβλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «μπροστά στο εθνικό συμφέρον δεν χωρά η κομματική ψηφοθηρία, ούτε η εκμετάλλευση της αγωνίας του Ελληνικού λαού, ούτε βεβαίως, οι ακραίες φωνές που καλλιεργούν διχόνοια και αδιέξοδα για τους Έλληνες και τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα