Ορφάνεψε ο Βugs Bunny

Ο σχεδιαστής του θρυλικού Bugs Bunny, Bob Givens, πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Ήταν ο πρώτος που έφερε τον αγαπημένο ήρωα στις οθόνες, το 1940, με το κινούμενο σχέδιο «A Wild Hare».

Ο χαρακτήρας του Bugs Bunny έχει εμφανιστεί όσο κανένας άλλος καρτούν χαρακτήρας σε ταινίες και είναι ο ένατος πιο γνωστός χαρακτήρας ταινιών σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί μασκότ της εταιρείας Warner Bros

και μάλιστα κατέχει και αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Χόλιγουντ. Το 1940, ενώ ο Givens δούλευε στην Walt Disney, πάνω στο κινούμενο σχέδιο «A Wild Hare», ο Tex Avery από τη Warner Bros του ζήτησε να τον βοηθήσει με έναν χαρακτήρα λαγού ο οποίος σχεδιάστηκε από το σκηνοθέτη Ben Hardaway και τον σχεδιαστή χαρακτήρων Charles Thorson. Θεωρώντας ότι ο χαρακτήρας παραήταν «χαριτωμένος», ζήτησε από τον Givens να τον αναδημιουργήσει, οδηγώντας έτσι τον Givens να δημιουργήσει τα πρωτότυπα επίσημα σχέδια για τον Bugs Bunny. Ο Bob Givens επιστρατεύτηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου μέρος της υπηρεσίας του ήταν να δουλεύει πάνω σε στρατιωτικές εκπαιδευτικές ταινίες. Επέστρεψε στη Warner το 1950 για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν κλείσει το 1954. Η επόμενή του δουλειά ήταν με την Hanna-Barbera, όπου δούλεψε πάνω στα «Tom And Jerry», για να επιστρέψει πάλι στη Warner Bros Animation, όταν επαναλειτούργησε το τμήμα το 1970. Καθιερώθηκε με τα «The Looney Looney Looney Bugs Bunny Movie», «Bugs Bunny’s 3rd Movie: 1001 Rabbit Tales» και το «Daffy Duck’s Fantastic Island». Αργότερα στην καριέρα του δούλεψε στο He-Man and the Masters of the Universe το 1980, ενώ συμμετείχε και στις αγαπημένες παιδικές σειρές Garfield and Friends και Bobby’s World.

Πηγή: www.lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα