«Οι μέτοχοι ευθύνονται αποκλειστικά για τα προβλήματα στο Mega»

09:52 12/1/2018 - Πηγή: iApopsi

To διαφαινόμενο λουκέτο στο Mega κυριαρχεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην επικαιρότητα μετά και την απόφαση των μετόχων να μην καταθέσουν φάκελο για τηλεοπτική άδεια.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο θέμα μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 τονίζοντας πως την πλήρη ευθύνη για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την έχουν οι μέτοχοι του καναλιού.

«Εκπλήσσομαι κι εγώ διότι εδώ και ενάμιση χρόνο επί της ουσίας έχει μείνει σαν τηλεοπτικό κουφάρι, παρότι είχε μέρος

της διαφημιστικής πίτας», είπε για το Mega και συνέχισε: «Έχουν μπει ως μέτοχοι κάποιοι εκ των κυρίων που αναμφισβητήτως έχουν δικά τους λεφτά και είναι από τα ονόματα τα οποία έχουν ένα ενδιαφέρον για τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης και παρόλα αυτά, η κατάληξη είναι αυτή που είναι. Προφανώς, με πλήρη ευθύνη, διότι μιλάμε για ένα απολύτως ιδιωτικό μέσο, όσων έχουν σήμερα -ενδεχομένως δεν τα βρήκαν μεταξύ τους ή οτιδήποτε- το μετοχικό κεφάλαιο του Mega».

Πρόσθεσε πως «όλη αυτή η υπόθεση είναι εξαιρετικά διδακτική για το πως δεν πρέπει να περιπέσουμε ξανά σε αυτή την ιστορία και να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις για να αναπνεύσει ακόμα περαιτέρω ο Τύπος.

Πρώτα από όλα στο διαδίκτυο να μπουν -με θετικό πρόσημο- διευρυμένες, αλλά οριζόντια συμφωνημένες, αντιλήψεις που να μπορούν να το ενισχύσουν.

Τις ηλεκτρονικές εφημερίδες που έχουν παρόν και μέλλον σε όλο τον κόσμο και να φύγουμε από την ατακολογία ή τα fake news, αλλά και στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, στο νέο ψηφιακό φάσμα, να υπάρξει μια τακτοποίηση, μια κανονικοποίηση, ώστε ο καθένας να ξέρει επακριβώς τα βήματα, πόσα θα πληρώνει, με ποιο πόθεν έσχες, ποιο πρόγραμμα, με πόσους εργαζόμενους».

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα οι εργαζόμενοι του Mega να απορροφηθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια που θα αδειοδοτηθούν, καθώς προβλέπεται να έχουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα