Λάμψη… τεσσάρων αστέρων

18:09 2/12/2017 - Πηγή: iApopsi

Τέταρτη διαδοχική νίκη και μάλιστα με το εμφατικό 4-0 πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (2/12) ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ήταν πολύ καλός κόντρα στην Κέρκυρα.

Οι Αρκάδες μπήκαν από την αρχή δυνατά, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και με αυτό τον τρόπο πανηγύρισαν ένα ακόμη τρίποντο που τους πάει έστω και προσωρινά στην πεντάδα.

Από εκεί και πέρα, αγνώριστη παρουσιάστηκε η Κέρκυρα στην με διαφορά χειρότερη εμφάνισή της επί

Αλέξανδρου Βοσνιάδη. Σαφώς και αποτελεί δικαιολογία η μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε για να φτάσει στην Τρίπολη, αλλά ως έναν βαθμό. Αναποδιά υπήρξε και με τον Γρομητσάρη, ο οποίος ανέβασε πυρετό και δεν κατάφερε να ξεκινήσει, όμως, η όλη εικόνα ήταν τέτοια που φανέρωσε τις αδυναμίες των Φαιάκων. Εκείνοι παραμένουν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και με το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό προσεχώς.

Από τα πρώτα λεπτά μπήκε καλύτερα ο Αστέρας χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Προσπαθούσε να κυκλοφορεί την μπάλα και σταδιακά δεν δυσκολεύτηκε να βγάλει φάσεις. Ήταν, άλλωστε, τέτοια η αμυντική συμπεριφορά της Κέρκυρας που δεν ήταν δύσκολο να το κάνει.

Φάνηκε από το 17′ και τη φάση του Μανιά πως κάτι δεν πήγαινε καλά στους φιλοξενούμενους και επιβεβαιώθηκε τρία λεπτά μετά με τον Μανιά να βγαίνει μόνος του και να νικά τον Γιαννακόπουλο για το 1-0. Στο 29′ έγινε και το 2-0 με τον Τόνσο, ο οποίος εξέθεσε τον Αρτυματά πριν σκοράρει.

Γενικά η απουσία του Γρομητσάρη ήταν ιδιαίτερα αισθητή, αφού η άμυνα της Κέρκυρας χωρίς αυτόν πελαγοδρομούσε. Δεδομένου ότι ήταν τραυματίας και ο Βενέτης κλήθηκε να παίξει στόπερ ο Αρτυματάς και έδειξε πως του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν είχε καλή συνεννόηση με τον Ιωάννου, ενώ δεν ήταν σε καλή μέρα και ο Γιαννακόπουλος.

Ο τελευταίος ήταν εκείνος που έκανε το λάθος για το 3-0. Δεν έδιωξε σωστά την μπάλα στο 45′ και ο Καλτσάς από κοντά έκανε το 3-0 ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο ημίχρονο ονειρικά για την ομάδα του και εφιαλτικά για την Κέρκυρα, που έμοιαζε σα να μην έχει μπει καν στο γήπεδο.

Βλέποντας την ομάδα του να μην υπάρχει στο γήπεδο και τους παίκτες του να χάνουν σχεδόν κάθε μονομαχία ο Βοσνιάδης έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα. Ζορμπάς και Σπίνουλας μπήκαν με τον πρώτο να έχει εντολή να κρατήσει λίγο την μπάλα και τον δεύτερο να πηγαίνει δεξί μπακ για να ανεβεί ο Γκόμες. Στόχος να μην υπάρχουν ρήγματα από εκεί.

Ελαφρώς συμμαζεύτηκε η Κέρκυρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Αστέρας ήταν σε πολύ καλή μέρα, οι παίκτες του είχαν και ανεβασμένη ψυχολογία και κάπως έτσι ήρθε και η φάση του 4-0 στο 55′. Τσιλιανίδης και Καλτσάς έκρυψαν την μπάλα και ο Μανιάς τελείωσε τη φάση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (78′ Μπέρτος), Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56′ Ισνάλντο), Μανιάς (65′ Δουβίκας).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Κρητικός (46′ Ζορμπάς), Γεωργίου (46’Σπίνουλας), Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (69′ Ντιόγκο).

Keywords
Τυχαία Θέματα