«Κάποιοι έριξαν στην τσάντα μου τα ναρκωτικά»

«Ξεκίνησα το αεροπορικό μου ταξίδι με τελικό προορισμό το Χονγκ Κονγκ από την Αθήνα. Ενδιάμεσος σταθμός του αεροπλάνου ήταν η Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Εκεί, στο χρόνο που παρέμεινα στην πόλη πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο και πάλι για το Χονγκ Κονγκ, αγόρασα από ένα κατάστημα ένα σακίδιο πλάτης».

Αυτό φέρεται να

είπε στον πρόξενο της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τ/σ Alpha, η 19χρονη Ειρήνη Μ. που κρατείται από τις εκεί αστυνομικές Αρχές, καθώς στις αποσκευές της εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα περίπου 2,5 κιλά κοκαΐνης. Ο Έλληνας διπλωμάτης και ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, είναι τα μόνα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή η νεαρή κοπέλα από τη Μυτιλήνη. «Κάποιοι μου έριξαν στην τσάντα ό,τι βρήκαν οι αρχές. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε και πως έγινε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ένα και μόνο πράγμα: Βοηθήστε με! Σας ικετεύω βοηθήστε με! Πείτε στους γονείς μου ότι είμαι αθώα», είπε ακόμη η 19χρονη στον πρόξενο της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ.

Με ιδιαίτερη ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση, στις εκεί αστυνομικές Αρχές, η κατάθεση ενός φίλη της Ειρήνης Μ., ο οποίος θα έφτανε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με διαφορετική πτήση. «Το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ το είχαμε αποφασίσει και οργανώσει μαζί με έναν φίλο μου. Λόγω κάποιων υποχρεώσεών του, αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με διαφορετικές πτήσεις. Είχαμε κανονίσει να συναντηθούμε εκεί, όπου θα τον περίμενα, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη», είπε στον πρόξενο μέσα από τις φυλακές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τ/σ Alpha, η Αστυνομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα αναζητούν τον «εγκέφαλο» που μετέτρεψε την 19χρονη από την Μυτιλήνη σε «βαποράκι».

Τέλος, σε δηλώσεις του ο συνήγορος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, υποστήριξε ότι η νεαρή κοπέλα έχει πέσει θύμα, ενώ αναζητεί το δικηγορικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστεί για να σχεδιάσουν την υπεράσπιση της κατηγορουμένης. Επαφές έχουν ήδη γίνει και με τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής, Νεκτάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα