Η Λάρισα 3-2 τα Γιάννινα προκρίθηκε στην τετράδα

20:35 7/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Γκραν γκινιόλ στην Λάρισα όπου η ΑΕΛ στην παράταση λύγισε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα(3-2) και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

Οι «βυσσινί» είδαν τον Πέδρο Κόντε να σκοράρει δις και να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου ματς (1-2), οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση, αλλά εκεί η ομάδα του Ηλία Φυντάνη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σκοράρουν δύο φορές και να σφραγίσουν πανηγυρικά το εισιτήριο

για την τετράδα.

Ο Γιάννης Μασούρας, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, είδε ΠΑΣ Γιάννινα και αφήνιασε. Στο ματς των Ζωσιμάδων, ο Πατρινός μπακ-χαφ-εξτρέμ είχε σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του με την φανέλα της Λάρισας, υπογράφοντας το 1-2.

Αυτή τη φορά, με την ΑΕΛ στα σχοινιά και τον επαναληπτικό στην παράταση, με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-2 και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της ομάδας του Ηλία Φυντάνη στα ημιτελικά του Κυπέλλου, που ήρθε και τυπικά λίγο αργότερα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν, που έγραψε το τελικό 3-2 για τους Θεσσαλούς σε έναν συγκλονιστικό επαναληπτικό που έσπασε καρδιές.

Κι όμως, τίποτα δεν προμήνυε ένα θρίλερ. Οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Περιστερίδη, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γιονάνοβιτς με κάτι σαν σέντρα-σουτ, βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Κρίζμαν, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 (11’).

Το γκολ όμως δεν πτόησε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι με μπροστάρη έναν εκπληκτικό Πέδρο Κόντε γύρισαν το ματς και το έστειλαν την παράταση, ξοδεύοντας μπόλικες ευκαιρίες να πάρουν την πρόκριση από την κανονική διάρκεια.

Μία έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Ισπανό (η μπάλα έσκασε κάτω και ξεγέλασε τον Μπόζοβιτς) έφερε το 1-1 στο 22ο λεπτό, με τους Ηπειρώτες να πιστεύουν πια στην ανατροπή.

Μάλιστα αυτή θα μπορούσε να έρθει από το πρώτο μέρος, όταν ο Μανθάτης αστόχησε σε βολέ από το ύψος του πέναλτι (43’), ενώ οι Γιαννιώτες έχασαν ακόμα δύο κλασικές ευκαιρίες, απέναντι στην ΑΕΛ που παραπατούσε στο γήπεδο.

Ο Πέδρο Κόντε παρότι πέρασε τον Μπόζοβιτς δεν μπόρεσε να ευστοχήσει πλασάροντας από δύσκολη γωνία (56’), ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ισπανός πέρασε σαν σταματημένο τον Γιοβάνοβιτς και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μανθάτη, ο οποίος σπατάλησε μία σπάνια ευκαιρία!

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΣ πίεζε ακόμα περισσότερο, όμως βρήκε το 1-2 από μία ακόμα απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός σκόραρε για 8η φορά απέναντι στην ΑΕΛ (σε 5 παιχνίδια) και με φοβερό χτύπημα έκανε το 1-2 (82’), χάνοντας μάλιστα κλασική ευκαιρία στο 89ο λεπτό για το τελειωτικό χτύπημα!

Η ανάπαυλα της παράτασης φαίνεται πως ηρέμησε και γέμισε τις μπαταρίες των γηπεδούχων, που χτύπησαν στις κόντρες και γύρισαν ένα ματς που είχε στραβώσει για τα καλά. Το διαγώνιο σουτ του Μασούρα (99’, 2-2) έφερε έναν μικρό χαμό στο γήπεδο, που έγινε ακόμα μεγαλύτερος, όταν δέκα λεπτά αργότερα ο Φατιόν ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κρίζμαν από τον Μιχαήλ (109’, 3-2).

Η απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣ έφερε ένα ακόμα χαμένο τετ-α-τετ του Πέδρο Κόντε που νικήθηκε από τον Μπόζοβιτς (112’) στην τελευταία απόπειρα των Ηπειρωτών, να αλλάξουν το τελικό 3-2, που σφράγισε την πρόκριση της ΑΕΛ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110’ Περόνε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης (90’ Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (60’ Σολτάνι).

Keywords
Τυχαία Θέματα