Ένοχοι Μπέος, Κομπότης, Μποροβήλος, Τσακογιάννης, Αβραάμ, Μενδρινός…

16:21 28/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Μετά από επτά χρόνια έσκασαν οι βόμβες για το σκάνδαλο Koriopolis στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε τις αποφάσεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, με τους κύριους πρωταγωνιστές να κρίνονται ένοχοι.
Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου που διεξήχθη στις 12/3/2011, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή

σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.
Ένοχος κρίθηκε ο τότε πρόεδρος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Είχε κατηγορίες για τους αγώνες Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.
Ένοχος ο μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.
Παράλληλα, θέμα προκύπτει και στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο εκ των μεγαλομετόχων, Δημήτρης Μπάκος και ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος, κρίθηκαν ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.
Ένοχοι κρίθηκαν οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, Κώστας Μενδρινός (Απόλλωνας Σμύρνης) και Αβραάμ Παπαδόπουλος (Μπρισμπέιν Ρόαρ) με την ίδια κατηγορία περί συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.
Ένοχος κρίθηκε ο εν ενεργεία προπονητής, Νίκος Παντέλης (Διαγόρας Ρόδου) με τις κατηγορίες της δωροδοκίας-δωροληψίας στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Επιπλέον ένοχοι κρίθηκαν οι Άγγελος Τραυλός (συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση), Γιάννης Παπαδόπουλος (συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα), Μιχάλης Νικολόπουλος (δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα).
Αντιθέτως, αθώοι κρίθηκαν οι Μιχάλης Κουντούρης (για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου περί βίας) και Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα