Άλλα είδε η ΔΕΑΒ και άλλα η αστυνομία στους «Ζωσιμάδες»!

21:57 6/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Η γνωστή λαϊκή ρήση αναφέρει πως είναι «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας». Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η διαφορά δε βρίσκεται (μόνο) στα μάτια αλλά (και) στο τι αυτά βλέπουν. Όπως στα γεγονότα που έγιναν ή όχι στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», στο ματς της 20ής αγωνιστικής στη Super League ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της

Super League κάλεσε σήμερα (6/2) σε απολογία μόνο την ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» αλλά και απορίες σε τρίτους. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το οπτικοακουστικό υλικό αλλά και τις επίσημες τοποθετήσεις από τη διοίκηση των γηπεδούχων, υπήρξαν «παρατράγουδα».

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι φίλαθλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δε θα πάνε το Σάββατο στα Γιάννενα, για το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής. Η διοίκηση στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ενημέρωσε πως η εξέδρα των φιλοξενούμενων -από την αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής- έχει υποστεί φθορές, οι οποίες δε θα έχουν αποκατασταθεί. Άρα, κάτι συνέβη. Γιατί, λοιπόν, οι «ασπρόμαυροι» δεν είναι εγκαλούμενοι;

Η αιτία που δημιουργεί διαφορετικό αιτιατό, βρίσκεται στην έκθεση της αστυνομίας. Για τα δρώμενα στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι επιβαρυντική, για αυτά στους «Ζωσιμάδες» αθωωτική. Στα Γιάννενα, κατά την αστυνομία, δεν έγινε κάτι επιλήψιμο. Πολύ δε περισσότερο κάτι, για το οποίο να φέρει την αντικειμενική ευθύνη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Για τον ίδιο αγώνα, όμως, και τα ίδια γεγονότα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Α»- διαφορετική άποψη έχει η Διαρκής Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας. Η έκθεση της ΔΕΑΒ είναι επιβαρυντική για τους «ασπρόμαυρους». Αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε υπεράριθμους οπαδούς, σε βίαιη είσοδο (με ντου) στη θύρα 4 από οπαδούς χωρίς εισιτήριο, για φθορές στις κερκίδες, τις τουαλέτες και αλλού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής είναι ικανό να οδηγήσει σε επιβολή διοικητικού προστίμου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη. Αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Αν δηλαδή δεν επιληφθεί του θέματος ο τακτικός ή αναπληρωματικός υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων (ποδοσφαιρικός εισαγγελέας), ώστε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη. Με την εκτίμηση, να είναι -τουλάχιστον προς ώρας- ότι δε θα χρειαστεί, τελικά, να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου.

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, παραμένει. Πως γίνεται στο ίδιο μέρος, για τα ίδια γεγονότα τα στελέχη της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ να έχουν διαφορετική αντίληψη. Δεν μπορεί και οι δύο -αντίθετες- διαπιστώσεις να είναι σωστές. Κάποια από τις δύο δεν είναι αληθινή. Δεδομένο που δημιουργεί νέα ερωτήματα. Γιατί αυτή η αντίθεση. Θα κάνουν κάτι οι αρμόδιοι και αν ναι τι;

Keywords
Τυχαία Θέματα