FIFA – UEFA σε ρόλο εξισορροπιστή

16:33 10/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Τα σοβαρά προβλήματα στη διαιτησία, σε συνδυασμό με τις μικρές διαφορές των διεκδικητριών ομάδων για τον τίτλο, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ένταση έχει «χτυπήσει κόκκινο» και αντί να εκτονώνεται -με διάφορες αποφάσεις σχεδόν κάθε Κυριακή- αυξάνεται. FIFA και UEFA, λοιπόν, αποφάσισαν -αφού γνωρίζουν τι συμβαίνει- να συναντηθούν την Τρίτη και να εξετάσουν το θέμα. Με στόχο να βρεθούν οι τρόποι που θα βοηθήσουν στην αποσυμπίεση και την μείωση των αντιδράσεων.

Στο

πλαίσιο αυτό η Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ έχει προτείνει τη συμπλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με δύο αλλοδαπούς παράγοντες. Πρόταση που εμμέσως πλην σαφέστατα, αναγνωρίζει την αποτυχία της ΚΕΔ. Και «αδειάζει» τον πρόεδρο της, Μέλο Περέιρα, αλλά και τους συνεργάτες του μέλη της επιτροπής, Σταύρο Τριτσώνη και Μιχάλη Κουκουλάκη.

Οι τοποτηρητές (λανθασμένα) θεωρούν ότι με αυτή την κίνηση μπορεί να δημιουργηθεί μια αίσθηση αξιοκρατίας και ισονομίας. Παρά το γεγονός ότι, επί της ουσίας, δε θα αλλάξει κάτι. Αφού, άπαντες κατανοούν ότι οι ξένοι παράγοντες δε θα ξέρουν -και δεν έχουν περίσσευμα χρόνου να μάθουν- ούτε τα ονόματα των διαιτητών, πόσο μάλλον την ποιότητά τους. Άρα, δε θα μπορούν να κρίνουν και να επιλέξουν.

Με την πρόταση αυτή συμφωνεί η UEFA αλλά διαφωνεί η έχουσα την ευθύνη της διαιτησίας FIFA. Για προφανής λόγους αντίθετη είναι η ΚΕΔ και η ΕΠΟ. Η οποία, πρόσθετα, θέτει και το θέμα του υψηλού κόστους που η ίδια αδυνατεί να αναλάβει. Οι υπερκείμενες αθλητικές αρχές, γνωρίζουν όλα τα δεδομένα και την Τρίτη θα επιχειρήσουν να διαδραματίσουν ρόλο εξισορροπιστή και «μάγου». Ώστε να μην «τιναχτεί στο αέρα» το πρωτάθλημα, από τα διαιτητικά λάθη, και να ολοκληρωθεί με τις λιγότερες δυνατές εντάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα