ΥπΑΑΤ: Ενεργοποίηση των δράσεων για τη στήριξη της μελισσοκομίας

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καιΤροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα υπέγραψε σειράαποφάσεων με τις οποίες ενεργοποιούνται οι δράσεις 1.4, 3.1, 3.2 και 4.2 πουαφορούν τη μελισσοκομία.

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται τοσυνολικό ύψος χρηματοδότησης για τη δράση 3.1 η οποία αφορά τον εξοπλισμό γιατη διευκόλυνση των μετακινήσεων, στα 2.020.000 ευρώ (από 1.650.000) και σε16,50 ευρώ ανά κυψέλη.

Επίσης, αυξάνεται το συνολικό ποσόχρηματοδότησης για τη δράση

3.2 (Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας)στα 3.216.734 ευρώ (από 3.001.734 ευρώ) με την ενίσχυση ανά μετακινούμενηκυψέλη να καθορίζεται στα 3,44 ευρώ.

Σύμφωνα με άλλη απόφαση του Υπουργούκαθορίζονται οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες δράσεις και τα ποσά ενίσχυσης ανάδικαιούχο της δράσης 1.4 (Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλωνπροϊόντων της κυψέλης) στο πλαίσιο του εθνικού μελισσοκομικού προγράμματος γιατο έτος 2020.

Τέλος, ο κ. Βορίδης υπέγραψε απόφασημε την οποία καθορίζεται το ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο της δράσης 4.1 (Αναλύσειςμελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης) στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης τηςπαραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας επίσης για το έτος2020.

Σε δήλωσή του ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδηςεπισημαίνει ότι με τις συγκεκριμένες αποφάσεις ενισχύεται σημαντικά ο κλάδοςτης ελληνικής μελισσοκομίας και διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μελισσοκόμωνπροκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας και διεθνούςφήμης ελληνικό μέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα