#trashtag challenge: Ας καθαρίσουμε τη βρομιά γύρω μας

Η νέα γενιά δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη ενασχόληση, σε έναν οργασμό με τα θέματα που αγγίζουν την κοινωνία σήμερα. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο, κοινωνικά δραστήριοι. Ασχολούνται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, αποφασίζουν να εμβολιαστούν παρά τις διαφωνίες των γονιών τους και μαζεύουν σκουπίδια με ιδιαίτερη χαρά και διάθεση.

Από τις αρχές Μαρτίου, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μαζεύουν σκουπίδια από τις παραλίες, τους δρόμους, τα πάρκα και οπουδήποτε αλλού και στη συνέχεια οι φωτογραφίες από την προσπάθειά

τους ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ιστορία αυτή έχει αφετηρία, τον Μπάϊρον Ρομάν, κάτοικο της Αριζόνα, ο οποίος είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μία φωτογραφία του Αλγερινού οικολόγου και ακτιβιστή, Ντρίσι Τανί Γιουνές. Ο Ρομάν προέτρεψε τους έφηβους, να λάβουν μέρος της «TrashTag Challenge».

Τον Σεπτέμβρη, στην παραλία Χάρακα της Ν. Εύβοιας, κάναμε το δικό μας #Trashtag Challenge. Μέσα σε 2 μέρες μαζέψαμε και καταγράψαμε την ταυτότητα των πλαστικών μίας χρήσης. Αυτό δεν θα κρατήσει, αν δεν μειώσουμε τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε. >> https://t.co/ccqjKqH9ZJ pic.twitter.com/F5Y5a5kAs9

Greenpeace Greece (@greenpeace_gr) March 14, 2019

Το μήνυμα έλεγε: «Να μία ευκαιρία για ένα καινούργιο #challenge για σας τους έφηβους που βαριέστε. Τραβήξτε μία φωτογραφία από κάποιο μέρος που είναι γεμάτο σκουπίδια, στη συνέχεια τραβήξτε μία δεύτερη φωτογραφία όταν έχετε κάνει κάτι γι’αυτό και μετά αναρτήστε την».

Απ τις 5 Μαρτίου που ξεκίνησε αυτή η ιδέα, η ανάρτηση του Ρομάν έχει δεχτεί 100,000 likes και 332,000 shares. Αυτό όμως που κάνει το όλο θέμα να ξεχωρίζει και να εντυπωσιάζει, είναι οι χιλιάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το πριν και μετά της κάθε προσπάθειας.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αφήσουν το αποτύπωμα τους οπουδήποτε. Με τον αδέσποτο φίλο μου σήμερα το πρωί, καθαρίσαμε αυτό το μικρό κομμάτι δάσους (γίνεται πανικός γενικά). #trashtag #trashtagchallenge #neaerithrea pic.twitter.com/z7jEbYddMX

— kostas krommydas (@KostasKrommydas) March 15, 2019

Είναι βέβαιο πλέον, πως υπάρχει ένας γενικότερος ενθουσιασμός γύρω από τέτοιες δράσεις, γεμάτες έμπνευση, που δημιουργούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ώρα λοιπόν που στο διαδίκτυο υπάρχουν τάσεις που κινητοποιούν κάποιους να τρώνε κάψουλες απορρυπαντικών ή να πετάνε φέτες τυρί στα μωρά τους, βλέπουμε κόσμο που εκτιμά την γεμάτη έμπνευση πράξη του συγκεκριμένου hashtag.

Saw the #trashtag and wanted to be apart of it. I honesty don’t think I’ve thought about picking up trash since I was little and was collecting cans to get the 5 cents. If you have 5 minutes today, grab a bag and pick up a handful of trash in your neighborhood. pic.twitter.com/g0ZKRIZp75

— Zach King (@FinalCutKing) March 14, 2019

Η καμπάνια του «TrashTag», ξεκίνησε το 2015, όταν η εταιρεία UCO, που ασχολείται με υπαίθριο εξοπλισμό, έθεσε σε εφαρμογή, ένα πρόγραμμα, με σκοπό να δώσει έναυσμα στους ανθρώπους, να προστατεύουν το περιβάλλον από τα σκουπίδια.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα