Θεσσαλονίκη: Πράσινες πινελιές στο KIDOT Festival (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Ένα διήμερο γεμάτο βιωματική γνώση, πρωτότυπη εξερεύνηση και παιδαγωγικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, έλαβε χώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Ο λόγος για το KIDOT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ που αφορά την οικογένεια στην Ελλάδα, που διέθετε και πράσινο αποτύπωμα.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των γονέων για τα οικολογικά

προϊόντα της AΝΘΗΣ ΟΕ. «Εμείς θελήσαμε με την παρουσία μας να γνωστοποιήσουμε τα είδη εστίασης και τις σακούλες τα οποία βιο-αποικοδομούνται και λιπασματοποιούνται επιτρέποντας έτσι την απόρριψή τους στα οργανικά απόβλητα και προσφέροντας μια αποτελεσματικότερη λύση αντικατάστασης του παραδοσιακού πλαστικού που παράγεται κυρίως από πετροχημικά και επιβαρύνει το περιβάλλον», είπε στη Greenagenda.gr ο ιδρυτής της εταιρείας ΑΝΘΗΣ ΟΕ.

Η ελληνική οικογένεια δεν γνωρίζει αρκετά για τα βιοαποδομήσιμα. «Πολύ χαρακτηριστικό και αρκετά ελπιδοφόρο ήταν ότι τρεις εκπαιδευτικοί ήρθαν στο stand μας και ζήτησαν τις ζωγραφιές για τους μικρούς μαθητές, ενώ μας έδωσαν συγχαρητήρια για την προσπάθειά μας. Όπως ανέφεραν, επιτέλους υπάρχουν αυτά τα προϊόντα για τα οποία πρέπει να γίνει ενημέρωση σε όλα τα σχολεία», υπογράμμισε ο κ. Ανθής.

Από μία τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα αγνά και φυσικά απορρυπαντικά Egreeno. «Συμμετείχαμε στον χώρο του market του festival όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουμε, να παρουσιάσουμε και να συστήσουμε τα οικολογικά απορρυπαντικά μας στους νέους γονείς και όχι μόνο. Οι επισκέπτες μας ρωτούσαν από τι υλικά είναι φτιαγμένα τα φυσικά προϊόντα μας, γιατί δεν είναι βλαπτικά, πόσο καλά καθαρίζουν παρόλο που είναι φυτικής προέλευσης, αν είναι βιοδιασπώμενα και πώς μπορούν να τα προμηθευτούν», τόνισε ο Χρήστος Γκουλέτσας, ιδιοκτήτης και ιδρυτής των αγνών φυσικών απορρυπαντικών Egreeno.

Οι δημιουργοί της εταιρείας παρουσίασαν τις πράσινες καινοτομίες της και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική.

«Το σημείο που μας έδινε τη μεγαλύτερη χαρά ήταν όταν άνοιγαν τα καπάκια, τα μύριζαν και έμεναν ενθουσιασμένοι από υποαλλεργικά αρώματα. Παρατηρήσαμε ότι πραγματικά υπάρχει μια τάση των καταναλωτών, που ολοένα και ισχυροποιείται, προς τα eco, φυσικά-vegan, απορρυπαντικά και μάλιστα όταν πρόκειται για γονείς που ενδιαφέρονται για το καλύτερο και αγνότερο για το παιδί τους. Αυτή είναι και η αποστολή της εταιρείας μας, μέσα από την παραγωγή και πώληση οικολογικών απορρυπαντικών, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τα θέματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής», εξήγησε ο κ. Γκουλέτσας.

Η egreeno προσέφερε ως δώρο σε κάθε επισκέπτη ένα φακελάκι με σπόρους βασιλικού για να το φυτέψει στον χώρο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα