Στους 25 οι νεκροί στην Καλιφόρνια-Πώς φαίνεται η τεράστια πυρκαγιά από το διάστημα (φωτο+vid)

Η καταστροφική πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας μαίνεται ανεξέλεγκτη και ο θλιβερός αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με ανησυχητικό τρόπο. Μέχρι στιγμής, οι αρχές εντόπισαν τα πτώματα 25 ατόμων στη πόλη Πάρανταϊς, βόρεια του Σακραμέντο. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται τουλάχιστον 110 άνθρωποι.

Το έργο των πυροσβεστών είναι αρκετά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων. Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε μια μεγάλη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της

πολιτείας, το Σακραμέντο, και στο θέρετρο του Μαλιμπού, στη νότια Καλιφόρνια.

Από την Πέμπτη το πρωί, περισσότερα από 6.700 κτίρια, η πλειονότητα των οποίων κατοικίες, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά «Camp Fire», την πλέον καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 400000 στρέμματα και μόλις το 20% της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Τα πύρινα μέτωπα στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας και οι πύρινες εστίες στις περιοχές Hill and Woolsey στη νότια Καλιφόρνια, αποτυπώνονται από τον πολυεθνικό δορυφόρο επιστημονικής έρευνας της NASA. Ο καπνός εξαπλώνεται ταχύτατα και έχει καλύψει αρκετά μεγάλη έκταση του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι αρχές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Νοτιότερα, όλη η πόλη του Μαλιμπού, όπου διαμένουν πολλές διασημότητες, έλαβε εντολή εκκένωσης εξαιτίας της «Woolsey Fire», που έχει κάψει σχεδόν 150.000 στρέμματα γης.

Πολλοί διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν ή η Αλίσα Μιλάνο και η Λέιντι Γκάγκα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους. Ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, τα ίχνη του οποίου έχασε για λίγο ο γιος του Τσάρλι, εντοπίστηκε, καθώς επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης στούντιο γυρισμάτων που χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες παραγωγές, όπως εκείνο της σειράς «Westworld» του HBO.

Νωρίς σήμερα, οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο Pepperdine του Μαλιμπού, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όπου φοιτούν 7.700 φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων παρέμειναν οχυρωμένοι μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Video: The Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα