Στην APIGAIA το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας 2018

Με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας τιμήθηκε η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών και προϊόντων μελισσοκομίας, APIGAIA AE, κατά την 6η τελετή απονομής του θεσμού Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» Βορείου Ελλάδος 2018, μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στόχο την ανάδειξη, την προβολή και τελικά τη βράβευση μεταποιητικών επιχειρήσεων που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε σε 11 τομείς αριστείας.

Όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση,

η APIGAIA δημιουργεί δομές «που προάγουν την οικολογική νοημοσύνη», δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα του περιβάλλοντος, συμβάλει «στην κοινωνική συνοχή» στις περιοχές συλλογής των μελισσοκομικών προϊόντων που μεταποιεί και είναι «πρωτοπόρος στην οικοπολιτιστική παρέμβαση» στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας APIGAIA AE, Νικόλαος Κουτσιανάς.

Ποια είναι η APIGAIA

Η APIGAIA ιδρύθηκε το 2007 ως μία θυγατρική εταιρεία του ομίλου APIVITA, με αποστολή να προσφέρει καινοτόμα υψηλής ποιότητας μελισσοκομικά προϊόντα στο κοινό σε Ελλάδα και στη διεθνή αγορά, υποστηρίζοντας και προάγοντας παράλληλα την Eλληνική μελισσοκομική κοινότητα.

Το όνομά της προέρχεται από τις λέξεις apis=μέλισσα και gaia=γη, δηλαδή η γη της μέλισσας. Η κύρια δραστηριότητά της είναι η παραγωγή και/η συγκέντρωση, επεξεργασία και διάθεση των μελισσοκομικών προϊόντων. Αξιοποιώντας τα μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας και την τεχνογνωσία, που διαθέτει, θα παράγει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημά της στον τομέα της εμπορευματοποίησης.

Η δραστηριότητα της APIGAIA, εκτός από την παραγωγή και την προώθηση των μελισσοκομικών προϊόντων, επεκτείνεται στη γενικότερη ανάπτυξη, διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και μία προσπάθεια δυναμικής παρέμβασης στην οικοπολιτιστική δραστηριότητα του μέρους που δραστηριοποιείται και την προβολή του, διοργανώνοντας εκθέσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Οι λόγοι που ώθησαν την APIGAIA να δραστηριοποιηθεί ενεργά στον τομέα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, είναι η κατανόηση της αναγκαιότητας για πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη της αγροτικής ζωής μέσα από δομές που προάγουν την οικολογική νοημοσύνη και τις κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες, αναβαθμίζουν τον τρόπο σκέψης, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην παραγωγή και δίνουν κίνητρα για περαιτέρω ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα