Σοβαρά προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξούς και Ήπειρο λόγω της κακοκαιρίας

Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε… καταρρακτωδώς στην Ήπειρο και σε νησιά του Ιονίου, κυρίως στη Κέρκυρα και τους Παξούς.

Ισχυρές βροχές και δυνατοί άνεμοι που ξεπέρασαν ακόμη και τα 8 μποφόρ έπληξαν την Κέρκυρα.Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, μια γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους και σώθηκε από πολίτες.

Στους

Παξούς, μεγάλες ποσότητες νερού μετέτρεψαν τους δρόμους του Γάιου σε ορμητικούς χείμαρρους με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.Στην πρωτεύουσα του νησιού έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και μαγαζιά.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων δύσκολη ήταν η νύχτα στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα. Ρέματα και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα νερά και φερτά υλικά να καταλήγουν στο οδικό δίκτυο.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο γεφύρι του Κόκορη έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συνεχείς είναι οι καταπτώσεις βράχων και οι μικρές κατολισθήσεις στα χωριά των Τζουμέρκων, στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Αθηνών, στο ύψος του Τερόβου, όπως και στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Για το Σαββατοκύριακο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο, 8 με 9 μποφόρ.

Πηγή: EpirusPost.gr, meteo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα