Προϋπολογισμός: 2,5 δισ. ευρώ στην αγορά αποβλήτων

Διαψεύστηκαν τα πάντα, η αριστερή παρένθεση, ο περίφημος «κόφτης», η μη περικοπή των συντάξεων, ενώ το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης είναι ότι υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, αλλά δεν περικόπτονται οι συντάξεις, είπε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, συμπληρώνοντας ότι αυτό που κυρίως ενοχλεί την αντιπολίτευση, πέρα από την προστασία κοινωνικών αγαθών όπως η παιδεία, η υγεία και η πρόνοια, είναι ότι απομακρύνεται το σενάριο

επιστροφής τους στην εξουσία. «Εξού και η έξαλλη συμπεριφορά, η ακροδεξιά ταυτότητα που αναδεικνύεται παντού, οι περίεργες συμμαχίες με περίεργα εκδοτικά και οικονομικά κέντρα. Ωστόσο, ο λαός δεν θα τους αφήσει να επιστρέψουν στην εξουσία, ούτε θα υπολογίσει τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων που βλέπει καθημερινά», τόνισε.

«Όμως εμείς καταφέραμε, όχι απλώς να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά και να εισαγάγουμε και το περιβάλλον ως βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής, γιατί θέλουμε να υπάρχει πραγματικό προϊόν, μακροπρόθεσμη εργασία, βιώσιμη ανάπτυξη ποιότητα ζωής, επαρκείς πόροι στη χώρα μας», συνέχισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε πως ο προϋπολογισμός έχει ενσωματωμένο το περιβάλλον ως στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του κόστους δημόσιας λειτουργίας.

«Γι' αυτό πλέον υπάρχουν δασικοί χάρτες και εθνική στρατηγική για τα δάση για να παράγεται εθνικό προϊόν, ενώ απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε τακτοποίηση σε περιοχές εθνικών δρυμών, περιοχές Natura, ρέματα, παραλίες, αναδασωτέα από πυρκαγιά. «Κανένα παραθυράκι δεν θα υπάρχει στην αυθαίρετη δόμηση», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν επίσης πόροι 2,5 δισ. ευρώ που εισέρχονται στην αγορά των αποβλήτων, δημιουργώντας ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο, μαζί με το γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει πλέον στρατηγική για την κυκλική οικονομία και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Αυτός ο Προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προϋπολογισμός,proypologismos