Πράσινο για τον πολύπαθο ΧΥΤΥ της Άνδρου

Έχοντας υπόψη 418 νόμους, διοικητικές πράξεις, δημόσια έγγραφα, αποφάσεις και διαμαρτυρίες που αναφέρονται με τίτλους και άλλες 82 σελίδες που ακολουθούν με την περιγραφή του έργου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΥ και της μονάδας επεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Άνδρο, στη θέση Πλούσκα.

Η πολυαναμενόμενη απόφαση αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,

έξι ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη κατάθεση πρότασης του Δήμου Άνδρου! «Εγκρίνουμε τους κάτωθι περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς, η εφαρμογή και η τήρηση των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) και Μονάδας Προεπεξεργασίας Υπολειπόμενων Σύμμεικτών ΑΣΑ μετά από Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) στην οποία μονάδα θα λαμβάνει χώρα και Κομποστοποίηση Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος Δήμου Άνδρου, νήσου Άνδρου, Νομού Κυκλάδων» και συνοδών έργων, και βαρύνει τον φορέα κατασκευής και λειτουργίας του (Δήμος Άνδρου)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Έτσι, ανοίγει, πλέον, ο δρόμος για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης η οποία αναμένεται να προχωρήσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Το κόστος για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, το ζήτημα με τα σκουπίδια του νησιού δεν μπορεί να λυθεί από τη μία ημέρα στην άλλη, αφού τα προβλήματα παραμένουν: χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων στο νησί πρακτικά δεν υπάρχει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανακύκλωση.

με πληροφορίες από enandro.gr

Πηγή φωτογραφίας: enandro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα