ΠΚΜ: Επτά σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοπορεί στον τομέα τηςηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικώνοχημάτων, εγκαθιστώντας από ένα σταθμό φόρτισης στην πρωτεύουσα κάθεΠεριφερειακής Ενότητας.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ΑπόστολοςΤζιτζικώστας «η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής πουυλοποιούμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τις συγκεκριμένες δράσεις,δίνουμε έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και ενισχύουμε την ανάπτυξη των υποδομώνφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωσητης καθημερινότητας

των πολιτών, την ποιότητα ζωής στην πόλη, την ποιότητα τουαέρα και τον περιορισμό του θορύβου. Με τη δημιουργία λοιπόν, επτά νέων ΣταθμώνΦόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων συνεχίζουμε σταθερά την επένδυσή μας σε ένανκαλύτερο και βιώσιμο αστικό ιστό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Άλλωστε,ο στόχος μας είναι μια πράσινη Κεντρική Μακεδονία, μια Περιφέρεια ακόμη πιοφιλική προς το περιβάλλον».

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γιατην Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά και της απόφασης να εκσυγχρονίσει το στόλο της μεηλεκτρικά οχήματα για τις υπηρεσιακές ανάγκες ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών καιΔικτύων Πάρις Μπίλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρίας Blink Charging Hellas Γ.Καλαβρουζιώτης υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία,συντήρηση και επισκευή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναπτύσσειένα αξιόπιστο δίκτυο υποδομών που καλύπτει τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο καιτους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα δημιουργείτο υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε το σύνολο των επτά Περιφερειακών της Ενοτήτων καιτων 38 Δήμων να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίαςγια εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) για τη χωροθέτησησημείων στάθμευσης και επαναφόρτισης Η/Ο ενισχύοντας, στηρίζοντας καιπροωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται η πρώτη Περιφέρειαστη χώρα, που θα διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, φιλικές προς τονηλεκτροκίνητο τουρισμό μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων. Με την ανάπτυξητης ηλεκτροκίνησης στην περιοχή, η μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμόΠεριφέρεια της Ελλάδας γίνεται αυτόματα κόμβος τουριστικής μετακίνησης γιαολόκληρη τη χώρα, αλλά και πόλος έλξης οδηγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων,ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματικότητα, την οικονομία, την απασχόληση και την πράσινηανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν αρχικά στα παρακάτω σημεία:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΤΙΡΙΟ ΒΙΛΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ - Β. ΟΛΓΑΣ 198

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - Λ. ΣΤΡΑΤΟΥ72, ΒΕΡΟΙΑ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Ήδη λειτουργεί φορτιστής στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα