Πέταξαν παλιά καλοριφέρ στην καρδιά του προστατευόμενου Γεωπάρκου Βίκου - Αώου!

Το σπάνιας ομορφιάς και προστατευόμενο Γεωπάρκο Βίκου - Αώου, το οποίο φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό φυτών, πουλιών και σπάνιων θηλαστικών, επέλεξαν κάποιοι ασυνείδητοι για να πετάξουν -αν είναι δυνατόν- παλαιά σώματα καλοριφέρ!

Όπως καταγγέλλει στο Epirusgate.blogspot.com ο Στέφανος Χριστογούλας, με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, άγνωστοι πέταξαν δύο παλιά σώματα καλοριφέρ στη Λούτσα που βρίσκεται στη θέση «Αυγερινός» του Γεωπάρκου, κοντά στο

Βραδέτο, δηλαδή σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.

Ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου ιδρύθηκε ως Εθνικό Πάρκο το 1973 (ΠΔ 213/20.08.1973) και εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων το 2010. Βρίσκεται στον νομό Ιωαννίνων, μεταξύ των ορεινών όγκων της Τραπεζίτσας, του Σμόλικα, της Τύμφης και του Μιτσικελίου. Η περιοχή έχει επίσης ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 και διακρίνεται για τις έντονες εναλλαγές στο φυσικό τοπίο, για το λόγο αυτό έχει ονομαστεί και «Δρυμός των μεγάλων κορυφών». Περιλαμβάνει το φαράγγι και την χαράδρα του Βίκου, όπου βρίσκεται και ο πυρήνας του δρυμού καθώς και τμήμα της οροσειράς της Τύμφης, τη χαράδρα του Αώου, τον ποταμό Βοϊδομάτη, σημαντικά είδη οικοσυστήματος, καθώς και μία σειρά από παραδοσιακά διατηρημένους οικισμούς.

Πηγή: Epirusgate.blogspot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα