Οικολόγοι: Οι υγρότοποι αποτελούν πραγματικές οικονομικές αξίες, ιδίως μέσα στην κρίση

Το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στέλνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, σημειώνοντας ότι οι υδροβιότοποι πρέπει να διατηρούνται στη φυσική τους κατάσταση «με κάθε θυσία».

«Οι Υγρότοποι δεν είναι τυχαίοι, άχρηστοι, φυσικοί σχηματισμοί. Έχουν τεράστια σημασία για την διατήρηση της υγείας του οικοσυστήματος, της διατήρησης της βιοποικιλότητας, του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων, της προστασίας από πλημμυρικά και διαβρωτικά φαινόμενα και από τις καταστροφικές συνέπειες καυσώνων και παγετών, αλλά και βασικό συντελεστή της δημιουργίας μικροκλίματος,

της αειφορίας της αγροτικής ζωής και της βιωσιμότητας πόλεων και οικιστικών συνόλων», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

Για το Κίνημα, συμπληρώνουν, «οι Υγρότοποι, όπως και όλα τα φυσικά συστήματα, πρέπει να διατηρούνται στην φυσική τους κατάσταση και υγεία με κάθε θυσία, ιδίως σε εποχές βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, διότι αποτελούν πραγματικές οικονομικές αξίες και όχι χώρους αλόγιστων επενδυτικών δραστηριοτήτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα