«Μαθήματα ελαιοκομίας» για ένα τριήμερο στη Δράμα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε ελαιοπαραγωγούς, διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθήματα Ελαιοκομίας», θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Μαρτίου, στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), από τις 09:30π.μ. ως τις 13:30 μ.μ. και είναι συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση, θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά

με τη θρέψη-λίπανση της ελιάς, τους εχθρούς και ασθένειες της ελιάς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, την μεταποίηση του ελαιοκάρπου, τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου καθώς και τα συστήματα ποιότητας λαδιού και ελιάς, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την ενότητα κλάδεμα ελαιοδέντρων στο οποίο περιλαμβάνεται θεωρία αλλά και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων στο κλάδεμα της ελιάς.

Εισηγητές του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι οποίοι θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους, είναι οι γεωπόνοι, Μυστακίδης Ζαφείρης, πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατ. Μακεδονίας, Μπούντας Κων/νος, πρώην Δ/ντης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής και Μαυρογένη Θεοδώρα, γεωπόνος-επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων της επιχείρησης “AmfipOlive”.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 2521058175 και στο email: [email protected]

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα