Κέρκυρα: Νέα σοβαρά επεισόδια με μολότοφ στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Δεν έχει τέλος ο «κλεφτοπόλεμος» που έχουν εξαπολύσει κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και το τελευταίο τρίμηνο συγκρούονται με τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να προφυλάξουν τον χώρο, τη μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων και τις εργασίες που γίνονται στον χώρο.

Αφορμή των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στάθηκε ένα φορτηγό που μετέφερε υγρή πίσσα για έργα ασφαλτόστρωσης του ΧΥΤΑ. Κάτοικοι της περιοχής, πιστεύοντας ότι το φορτηγό

μετέφερε σύμμεικτα απορρίμματα, του προκάλεσαν φθορές και το ακινητοποίησαν, ενώ το βράδυ υπήρξε και απόπειρα εμπρησμού του οχήματος. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν γρήγορα, με ομάδα περίπου 100 ατόμων να ρίχνει μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που ανταπάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο περιφερειακός δρόμος, στα Μεσοράχια, έξω από τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», ενώ μικρές εστίες φωτιάς περικύκλωσαν τον ΧΥΤΑ. Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς, παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν πέντε προσαγωγές, ενώ, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Νίκος Γκούσης, «τη χθεσινή κινητοποίηση δεν την προκάλεσε ο σύλλογος Αλεύχιμον, αλλά δημιουργήθηκε λόγω της αγανάκτησης που επικρατεί στην περιοχή για τη στάση του δημάρχου Κέρκυρας και τη μη απομάκρυνση των ΜΑΤ».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, δήλωσε ότι η όλη κατάσταση δεν οδηγείται πουθενά και πρέπει να σταματήσει. «Σε κανέναν πόλεμο δεν υπάρχει νικητής» είπε.

Ο απολογισμός των τρίμηνων συγκρούσεων πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων είναι πολλές προσαγωγές κι αρκετές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Στις 27 Αυγούστου είχε σημειωθεί και ο τραυματισμός ενός 32χρονου, που φέρεται ότι επλήγη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που έσκασε στο χέρι του και του ακρωτηρίασε τον καρπό, ενώ τον τραυμάτισε και στο πρόσωπο.

Πηγή φωτογραφιών: Corfutvnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα