Καθίζηση στη μαγευτική παραλία Μυλοποτάμου του Πηλίου από τη θεομηνία (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Εκτεταμένες ζημίες προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών σε περιοχές του δήμου Ζαγόρας - Μουρεσίου, στο Πήλιο. Μάλιστα, εξαιτίας της βροχής που πέφτει στην περιοχή εδώ και σχεδόν ένα δεκαήμερο, το έδαφος υπέστη καθίζηση εξαφανίζοντας το ένα από τα δύο μονοπάτια που οδηγούν στη συναρπαστική παραλία του Μυλοποτάμου, ένα σημείο αναφοράς για τους τουρίστες το καλοκαίρι στο Ανατολικό Πήλιο.

Η δημοφιλής

παραλία στην Τσαγκαράδα κατακλύστηκε από μεγάλες ποσότητες βράχων λόγω των καθιζήσεων στην απόκρημνη πλαγιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημίες και στο αναψυκτήριο που βρίσκεται στο σημείο.

Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία:

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στο facebook οι κάτοικοι αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι ζημιές στον δήμο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων, ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ. Σε αρκετά σπίτια έχουν σημειωθεί ρωγμές, ενώ σοβάρα είναι τα προβλήματα στην υδροδότηση των δημοτικών κοινοτήτων. Μέχρι και χθες η Τσαγκαράδα ήταν αποκομμένη από τον Βόλο καθώς υποχώρησε σε διάφορα σημεία το οδόστρωμα, το οποίο «κόπηκε» στη μέση.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του δήμου και της Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, ωστόσο απαιτείται και η συνδρομή των αρμόδιων υπουργείων για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα