Καταδυτικά πάρκα για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη Μεσόγειο (vid)

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Η προώθηση της δημιουργίας καταδυτικών πάρκων αποτελεί μία πρωτοβουλία βιώσιμης, υπεύθυνης και φιλοπεριβαλλοντικής τουριστικής ανάπτυξης στις παράκτιες περιοχές και τα νησιά της Μεσογείου.

Το ευρωπαϊκό έργο «BLUEMED», το οποίο υλοποιούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συντονίστρια με άλλους 13 φορείς τεσσάρων χωρών της Μεσογείου, απευθύνεται στους πολίτες, προκειμένου να ψηφίσουν το βίντεο, που προωθεί το BLUEMED για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων.

Η ανάπτυξη των καταδυτικών πάρκων θα επιτευχθεί με προγραμματισμό, έλεγχο και συντονισμό των υποβρύχιων Μουσείων,

των καταδυτικών Πάρκων και των Κέντρων ενημέρωσης σε 5 πιλοτικές θέσεις: Capo Rizutto και Baia (Ιταλία), Δυτικός Παγασητικός και Σποράδες (Ελλάδα) και Cavtat (Κροατία).

Το διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020 «BLUEMED», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες προγράμματα της οικογένειας INTERREG να συμμετέχει σε διαγωνισμό μαζί με άλλα έξι προγράμματα, που διοργανώνεται από το INTERACT και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων.

To BLUEMED είναι μια πρωτοβουλία έρευνας και καινοτομίας για την προώθηση της «γαλάζιας» οικονομίας στη λεκάνη της Μεσογείου μέσω της συνεργασίας. Αποτελεί στρατηγική αναφοράς για τις μεσογειακές χώρες στο να συνεργαστούν για μια υγιή, ασφαλή και παραγωγική Μεσόγειο θάλασσα.

Η πρωτοβουλία BLUEMED αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, κοινωνικής ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης στον θαλάσσιο και ναυτιλιακό τομέα, μέσω της υλοποίησης της ατζέντας στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας, BLUEMED SRIA.

Δείτε το βίντεο του BLUEMED και ψηφίστε κάνοντας like:

BLUEMED: Interreg Talks: 6 projects, 1 slam! - Social media award

BLUEMED ProjectGive a like to vote for this project funded by Interreg MED Programme within social media award contest under "Interreg Talks: 6 projects, 1 slam!"

Geplaatst door Interact Programme op Maandag 6 augustus 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα