Και η Παγκρήτια Συνεταιριστική στο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον»

Ξεκίνησε σήμερα και στην Κρήτη η υποβολή των αιτήσεων για την επιχορήγηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ». Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα, στηρίζοντας ενεργά τα νοικοκυριά των οποίων η κατοικία χρήζει ενεργειακής αναβάθμισης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα με τη μορφή επιχορήγησης

και άτοκου δανείου, με 100% επιδοτούμενο επιτόκιο από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. Το σύνολο της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει τις 25.000 ευρώ κατά μέγιστο, ενώ η επιδότηση κυμαίνεται από 25% μέχρι 70% του έργου, ανάλογα με την εισοδηματική και οικογενειακή κατάσταση του ωφελούμενου.

Επιλέξιμες είναι όλες οι δαπάνες που αφορούν παρεμβάσεις σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, ή διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, φέρουν οικοδομική άδεια, διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερη της Δ και το ακίνητο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο. Μεταξύ αυτών, αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού.

Η χρηματοδότηση διενεργείται χωρίς έξοδα φακέλου, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και με σταθερό επιτόκιο 4% (πλέον εισφοράς Ν128/75 που για το πρόγραμμα ανέρχεται σε 0,08%). Οι τόκοι επιδοτούνται πλήρως, ενώ παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης του δανείου, χωρίς επιβάρυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα