Ημερίδες για την Ελληνίδα Αγρότισσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα «Η Ελληνίδα Αγρότισσα» διοργανώνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15).

Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση της έρευνας – μελέτης με θέμα: «Η Ελληνίδα αγρότισσα: αποτύπωση της συμμετοχής, προβλήματα, προκλήσεις

και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την ελληνική ύπαιθρο», που εκπονήθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Θα συμμετέχουν και γυναίκες αγρότισσες από γυναικείους συνεταιρισμούς αλλά και μεμονωμένες αγρότισσες οι οποίες και θα παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνουν ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους στην ύπαιθρο και τα προϊόντα τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικά στην αγορά.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων και φορέων που θα διερευνήσουν την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που θα αναφερθούν πως αντιμετωπίζουν οι αγρότισσες σήμερα.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, ΕΔΩ.

Ημερίδα και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη ημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και το Europe Direct του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ημερίδα, που έχει τίτλο «Η Γυναίκα της Υπαίθρου: Εμπειρίες, Προκλήσεις, Προοπτικές».

Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή της Ελληνίδας αγρότισσας και θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα (Κατούνη 12-14) από τις 9:30 το πρωί μέχρι 18:00 το απόγευμα.

Στην ημερίδα θα συζητηθούν μεταξύ των άλλων τα εξής θέματα: «Προϋποθέσεις και προοπτικές για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από τις γυναίκες της υπαίθρου», «Χρηματοδοτικά εργαλεία πρωτογενούς τομέα», «Σύγχρονες πρακτικές στη γεωργία» και «Παραγωγή ενέργειας από την αξιοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων».

Επίσης στα θέματα της ημερίδας συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις που αφορούν στην εμπειρία από την εκτροφή μαύρου χοίρου, από την καλλιέργεια ζαχαρότευτλου και τη μεταποίησή του, καθώς και από την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Όσες γυναίκες αγρότισσες, γυναικείοι αγροτικοί και συνεταιρισμοί επιθυμούν, μπορούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας να παρουσιάσουν δείγματα των προϊόντων τους και διαφημιστικά φυλλάδια, καθώς παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση προϊόντων. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προσκομίσουν τα προϊόντα και το διαφημιστικό υλικό στον χώρο της εκδήλωσης, είτε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (από τις 10:00 έως 14:00), είτε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου (από τις 8:30-9:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα