Η Κατερίνη «πρασινίζει» με πάνω από 5.500 νέα δένδρα, θάμνους και λουλούδια (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Την επόμενη ημέρα, για μία πράσινη Κατερίνη, σχεδιάζει η αρμόδια αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου, ενώ οργανώνει τον μηχανισμό της από μηδενική βάση για το κλάδεμα, το πότισμα και τη συλλογή των κλαδιών.

Ήδη, ξεκίνησε η φύτευση νέων δένδρων, λουλουδιών και θάμνων. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των εργασιών πρασίνου, έγιναν περίπου 4.000 φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και λουλουδιών, στις 30 τοπικές κοινότητες του δήμου Κατερίνης.

«Έως το τέλος

του 2020 αναμένεται με την αειφορική διαχείριση του πρασίνου να αλλάξει εικόνα ο δήμος της Κατερίνης. Σχεδιάζουμε μια γενικευμένη εξόρμηση της αλλαγής του περιβάλλοντος και του πρασίνου για την αλλαγή της όψης του δήμου», λέει στη Greenagenda.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κήπου.

Μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί στις τοπικές κοινότητες, το κέντρο της Κατερίνης και το παραλιακό μέτωπο.

«Προχωρούμε με την εντατικοποίηση των εργασιών μας και το αποτέλεσμα ευελπιστούμε θα αρχίσει να φαίνεται από τους επόμενους μήνες», τονίζει ο κ. Κήπου.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τη δημοτική αρχή που θα αφορούν την υλοποίηση του σχεδιασμού της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Οι εργασίες επικεντρώνονται σε μία σειρά από παρεμβάσεις στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.

Ειδικότερα, στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης δέκα συνεργεία πρασίνου θα προχωρήσουν σε εργασίες κοπής δένδρων όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου (Καλλιθέα, Περίσταση, Παραλία, Σεβαστή, Χράνη κ.α.).

Τα συνεργεία της αντιδημαρχίας ανταποκρίθηκαν σε 50 αιτήματα δημοτών και έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου και στο 70% των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Οι εργασίες κλαδέματος δένδρων και θάμνων αφορούν 1.022 δέντρα και 3.000 θάμνους και μπορντούρες σε κεντρικές οδούς και πλατείες και σχολεία.

Ακόμη, 500 δένδρα θα φυτευτούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και επιπλέον 1.000 φυτά του επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Κήπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα